Er was regen, VEEL regen…. Dat drukte de pret bij de zonnestraaltjes van het G team allerminst op hun Landelijke G honkbaldag!
Het G team van de Hilversum Hurricanes heeft deze regenachtige editie de landelijke wisselbeker gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Bill van der Hout, voorzitter van de Portland Poema’s, geholpen door G honkballer Wisnoe Soerjadi.

WIm Wissebokaal


“Maar gelukkig bleef de Wim Wisse bokaal in Rotterdam….”. Zoals de directeur van Rotterdam Sport Support, Gert-Jan Lammens, zei toen hij de Wim Wisse bokaal uitreikte aan Frans de Bruijn (de aanvoerder van het G honkbalteam van de Portland Poema’s). De Wim Wisse bokaal is in het leven geroepen om het meest enthousiaste team op de toernooidag te eren.
Wim Wisse en zijn collega Janny van Bergeijk van Rotterdam Sportsupport stonden klaar voor de begeleiding van het G begeleidingsteam in maart/april 2022 om hun droom waar te maken: een fantastische Landelijk G honkbaltoernooi bij “Honkbal op Zuid” te kunnen organiseren.
“Door de aanmoediging van Janny en Wim zijn we er in gaan geloven!”


In hun gloednieuwe gesponsorde pakken van de firma Oostendorp Nederland, marktleider in veldverlichting, konden de G honkballers van de Portland Poema’s stralen. Heel veel dank hiervoor!
Dit toernooi was uiteraard onmogelijk zonder de fantastische hulp van de vele vrijwilligers van Urban 010 en de Portland Poema’s.
Ook de verschillende sponsoren willen wij hartelijk danken voor hun medewerking: de (openings-) brassband, de overheerlijke brownies van lunchroom Fröbel, Uniek Sporten, Baseball Against Cancer, KNBSB, NOC/NSF, Van Ommeren-deVoogt Stichting, E25, AON, Stichting EHBO Rotterdam Zuid, Stichting ZOdIEZIJN,… en waarschijnlijk vergeten we nu nog een aantal mensen te bedanken, waarvoor onze welgemeende excuses.
Nog een speciaal woord voor één persoon die door ons veel te weinig in het zonnetje wordt gezet: Corrie Vierstraete. Zonder jouw geduld, jarenlange toernooi ervaring en talloze telefoontjes had zondag 18 september gewoon een druilerige, natte dag geweest!


Geen toernooi is mogelijk zonder deelnemende teams: onze buren van The Saints in Rotterdam,
onze meest favoriete tegenstanders uit Amsterdam The North Stars (moeten zelfs met 2 teams
komen om een beetje tegenstand te bieden ��), de Red Caps uit Leusden met hun gezellige
supporters en de nieuwkomers uit Hilversum, the Hurricanes, die er met de hoofdprijs vandoor
gingen.
Dank dat jullie er ondanks de regen met ons een geslaagde dag van hebben willen maken….
Ook Ed en Orson van de Twins uit Oosterhout; waarschijnlijk durven jullie volgende keer met spelers te komen na het zien van zoveel gezelligheid? Daar staat Brabant immers bekend om!


Vaak wordt er gezegd: “Gelukkig hebben we de foto’s nog”, maar soms moet je blij zijn dat er geen (geluids-) opnames zijn van Andre Hazes imitaties op het podium. Het zingen laten we voortaan met
liefde over aan Shirley van Asperen en haar collega’s van “de foute feestmedley Behoorlijk Kuijs”.
Jullie waren fantastisch, volgende keer regelen we Ahoy! Wij van de G, wij zijn meer van het honkballen!


Groeten, Mignon en Laura