Iedereen schittert!

G honkbal Portland Poemas

Net als ieder ander sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuk en gezind, je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij de vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grote zelfwaardering en zelfstandigheid.

G-honkbal, een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal, is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen door de verschillende oorzaken van de beperkingen en de grote variëteit in het dagelijks niveau van functioneren sterk uiteenlopen. De een heeft één-op-één begeleiding nodig terwijl de ander de alledaagse dingen zelfstandig doet.

G honkbal Portland Poemas

Ook bij de Portland Poema’s hebben we een leuk en actief G-Team. We doen ook regelmatig mee met de landelijke G-Honkbaldag en de Softbal Against Cancer inzamelingsactie.


Jaarlijks organiseert de KNBSB een DKF Landelijke G-Honkbaldag. Dit wordt al jaren georganiseerd in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation. De editie van 2019 werd gehouden op zaterdag 28 september 2019 op de velden van Rooswijk in Velsen-Noord. In 2020 zou deze geweldige dag georganiseerd worden door de vereniging Hilversum Hurricanes op zaterdag 19 september 2020, maar vanwege de coronamaatregelen hebben we in overleg besloten om deze editie te schrappen. We mikken er nu op dat de DKF Landelijke G-Honkbaldag in april 2021 door Hilversum wordt georganiseerd als opening van het nieuwe G-Honkbalseizoen 2021.


 • Open Dag Portland Poema’s
  Open Dag honkbalvereniging Portland Poema’s voor de hele familie.Maak kennis met de vereniging en onze mooie sport. Er zijn diverse stands met informatie over het leuke honkbalspel.Ook is er een kraam met popcorn, suikerspin en overheerlijke ‘home’burgers! Honk-/Softbal clinicsBaseball5G-HonkbalGoldenSports 55+SlowPitchPeuterhonkbal… Read more.
 • Landelijke BeeBalldag 2023
  Tot onze trots kunnen we eindelijk gastvereniging zijn van de Landelijke BeeBall dag 2023.We kijken er enorm naar uit en hopen heel veel Beeballertjes te mogen verwelkomen op Rotterdam Zuid. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie of mail naar beeball@portlandpoemas.nl Wil je meedoen? Aanmelden kan via de… Read more.
 • Zonnestralen bij de Landelijke G-Honkbaldag
  Er was regen, VEEL regen…. Dat drukte de pret bij de zonnestraaltjes van het G team allerminst op hun Landelijke G honkbaldag! Het G team van de Hilversum Hurricanes heeft deze regenachtige editie de landelijke wisselbeker gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Bill van der Hout, voorzitter van de Portland… Read more.
 • Landelijke G-Honkbaldag 2022
  Op 18 september 2022 is de jaarlijkse G-honkbal dag!De Poema G-tjes zijn dit jaar gastheren op 18 september van de Landelijke G-Honkbaldag.Er is superveel te zien en er zijn ook nog leuke kraampjes aanwezig. Komt u een kijkje nemen en zelf een balletje slaan? Wanneer u ook wilt u komen… Read more.
 • Summertraining 2022
  Tijdens de zomervakantie organiseren de Portland Poema’s de komende 5 weken:Summer Training Graag willen wij iedereen van harte uitnodigen voor deze Summer trainingen (deelname gratis)Iedereen is welkom dus ook gezellig een vriendje of vriendinnetje mee naar één van de trainingen.Uiteraard zijn ouders of andere familieleden van harte welkom om een… Read more.