Iedereen schittert!

G honkbal Portland Poemas

Net als ieder ander sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuk en gezind, je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij de vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grote zelfwaardering en zelfstandigheid.

G-honkbal, een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal, is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen door de verschillende oorzaken van de beperkingen en de grote variëteit in het dagelijks niveau van functioneren sterk uiteenlopen. De een heeft één-op-één begeleiding nodig terwijl de ander de alledaagse dingen zelfstandig doet.

G honkbal Portland Poemas

Ook bij de Portland Poema’s hebben we een leuk en actief G-Team. We doen ook regelmatig mee met de landelijke G-Honkbaldag en de Softbal Against Cancer inzamelingsactie.


Jaarlijks organiseert de KNBSB een DKF Landelijke G-Honkbaldag. Dit wordt al jaren georganiseerd in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation. De editie van 2019 werd gehouden op zaterdag 28 september 2019 op de velden van Rooswijk in Velsen-Noord. In 2020 zou deze geweldige dag georganiseerd worden door de vereniging Hilversum Hurricanes op zaterdag 19 september 2020, maar vanwege de coronamaatregelen hebben we in overleg besloten om deze editie te schrappen. We mikken er nu op dat de DKF Landelijke G-Honkbaldag in april 2021 door Hilversum wordt georganiseerd als opening van het nieuwe G-Honkbalseizoen 2021.