Slowpitch is een toegankelijke variant van softbal en wordt wereldwijd actief gespeeld. Slowpitch Softbal richt zich vooral op spelplezier en met aangepaste regels is Slowpitch Softbal dan ook geschikt voor jong en oud en elk niveau. Slowpitch Softbal focust zich voornamelijk op het allerleukste onderdeel van onze sporten, namelijk: slaan. En om dit te bewerkstelligen wordt de bal onderhands en met een boog opgetost.

Ook bij de Portland Poema’s hebben we een leuk Slowpitch team dat recreatief speelt op de om 19:30 - 21:30 uur. Wij doen dus niet actief mee met een competitie maar spelen wel zo nu en dan een wedstrijdje tegen aan ander slowpitch-team.
De enige voorwaarde is appeltaart!

Meedoen met ons slowpitch team is ideaal om kennis te maken met Honkbal en/of softbal. Leuk als je geinteresseerd bent, oud-honk- of softbal speler ben, of als bijvoorbeeld je kind honkbal speelt en je graag uit eigen hand wil ontdekken waar hij zich mee bezig houd! Zo hebben we meerdere ouders en oud-spelers in ons team. Ook spelen regelmatig spelers uit de honkbal teams gezellig een avondje met ons mee.


 • Softbal clinic door speelsters Team Kingdom of the Netherlands
  Geef je op voor een Softbal en/of een Volleybal clinic gegeven door Nederlands Team-speelsters! 9 augustus van 13.00 – 16.00 organiseert Museum Hoeksche Waard een tweetal sportclinics en eenspelmiddag op het terrein van Boerderij Oost-Leeuwenstein en de ijsbaan te Heinenoord. Voorjongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar. We hebben… Read more.
 • Baseball Summer Bootcamp 2023
  -Honkbal op Zuid vakantie activiteiten –         Woensdag 12 juli, 19 juli en 26 juli 2023 Baseball Summer Bootcamp zijn speciale trainingen in de zomervakantie.Een middagprogramma bestaande uit trainingen waar je extra of nieuwe vaardigheden kan leren.Dit vindt plaats op het terrein bij Honkbal op Zuid. Kan… Read more.
 • Klaverjassen bij de Poema’s
  De try-out avond was leuk en smaakt naar meer, dus als je ook op klavers & azen ‘aast’? Kom dan gezellig meekaarten op vrijdagavond 10 maart. Voor beginners willen we ook een tafel starten, dus heb je het al jaren niet gedaan (fietsen verleer je ook niet) of wil je… Read more.
 • Landelijke BeeBalldag 2023
  Tot onze trots kunnen we eindelijk gastvereniging zijn van de Landelijke BeeBall dag 2023.We kijken er enorm naar uit en hopen heel veel Beeballertjes te mogen verwelkomen op Rotterdam Zuid. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie of mail naar beeball@portlandpoemas.nl Wil je meedoen? Aanmelden kan via de… Read more.
 • Zonnestralen bij de Landelijke G-Honkbaldag
  Er was regen, VEEL regen…. Dat drukte de pret bij de zonnestraaltjes van het G team allerminst op hun Landelijke G honkbaldag! Het G team van de Hilversum Hurricanes heeft deze regenachtige editie de landelijke wisselbeker gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Bill van der Hout, voorzitter van de Portland… Read more.