Slowpitch is een toegankelijke variant van softbal en wordt wereldwijd actief gespeeld. Slowpitch Softbal richt zich vooral op spelplezier en met aangepaste regels is Slowpitch Softbal dan ook geschikt voor jong en oud en elk niveau. Slowpitch Softbal focust zich voornamelijk op het allerleukste onderdeel van onze sporten, namelijk: slaan. En om dit te bewerkstelligen wordt de bal onderhands en met een boog opgetost.

Ook bij de Portland Poema’s hebben we een leuk Slowpitch team dat recreatief speelt op de om 19:30 - 21:30 uur. Wij doen dus niet actief mee met een competitie maar spelen wel zo nu en dan een wedstrijdje tegen aan ander slowpitch-team.
De enige voorwaarde is appeltaart!

Meedoen met ons slowpitch team is ideaal om kennis te maken met Honkbal en/of softbal. Leuk als je geinteresseerd bent, oud-honk- of softbal speler ben, of als bijvoorbeeld je kind honkbal speelt en je graag uit eigen hand wil ontdekken waar hij zich mee bezig houd! Zo hebben we meerdere ouders en oud-spelers in ons team. Ook spelen regelmatig spelers uit de honkbal teams gezellig een avondje met ons mee.