De Portland Poema’s is flag-sponsor van zowel Baseball Against Cancer als Softball Against Cancer. Jaarlijks organiseren wij een actie samen met het KWF tijdens de actiemaand om geld op te halen.
En ere wie ere toekomt: ons eigen G-Team weet ons regelmatig te verrassen met de mooiste acties!

Baseball against Cancer

Al jaren hadden de twee vrienden Swen Huijer en Joey van Ruth het over deelname aan Alpe D’Huzes. Joey, die op jonge leeftijd zijn vader aan Kanker verloor en Swen, die ook meerdere malen met de ziekte geconfronteerd was geweest, wilden samen iets doen in de strijd tegen Kanker.

In maart 2012 keerde Swen terug van zijn honkbalavontuur bij de Boston Red Sox. Dit maakte dat de vrienden zich konden inschrijven voor deelname aan de Alpe D’Huzes. In november kwam het goede nieuws dat ze waren ingeloot voor de Alpe D’Huzes 2013. De zoektocht naar donaties kon beginnen.

De zoektocht verliep moeizaam. In februari 2013 ontstond het idee om tegen betaling honkballessen te organiseren zodat er aan de 2500 euro sponsorgelden voldaan kon worden. Dit idee groeide met de dag en daaruit is Baseball Against Cancer voortgekomen.

Baseball against Cancer is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere clinics in de Nederlandse honkbalwereld.
Al vanaf dag 1 staat voorop dat de volledige opbrengst van het evenement ten goede moet komen aan het onderzoek naar de ziekte Kanker.

Softball against Cancer

Softball against Cancer is een softball clinic voor de jeugd waarbij de opbrengst ten goede komt aan het Koningin Wilhelmina Fonds.

In januari 2016 was het softball international Ginger de Weert die met het idee kwam om naast de inmiddels goedlopende Baseball against Cancer clinics een Softball clinic te organiseren.

Samen met haar teamgenoten van het Nederlands Softball team maakt ze het mogelijk dat ieder jaar in de meivakantie jonge softballster zicht in kunnen zetten in de strijd tegen kanker.

Beide stichtingen zijn door de belastingdienst aangewezen als
algemeen nut beogende instelling (ANBI) waardoor uw donatie fiscaal aftrekbaar is.

Softball Against Cancer
Baseball Against Cancer