Laatste Nieuws

Hoogtepunten van 5 juni 2016

Ondanks de nederlaag van het heren honkbalteam tegen Catch met 4-15, vielen zeker ook mooie momenten te beleven. Na een monster homerun tegen gekregen te hebben (Marciano kwam na tegen het hek te zijn gelopen nog 15 meter tekort), herpakte Falko zich als pitcher en gooide een prima pot. Hoogtepunt van de wedstrijd was echter de stootslag-honkslag van de watervlugge Aidel!

Bij de middag wedstrijd van de aspiranten 1 liet Marciano zien een vlugge leerling te zijn. 's Ochtends vloog er een bal over zijn hoofd in het linksveld, maar in deze wedstrijd sloeg hij hem zelf het stadion uit! Daarnaast was ook nog een MLB waardige actie van Quinten te zien. De scheidsrechter omschrijft de actie als volgt: 
Met spagaat over de tikkende derde honkman heen vliegend, liggend op zijn buik in fout gebied, met linkerhand dreigen het honk te pakken, terugtrekken en met rechts honk pakken!
Voor de mensen die erbij zijn geweest was het vast geweldig om te zien! Ook in deze wedstrijd was dus wel weer het nodige spektakel te beleven.

Ben je benieuwd naar welke wedstrijden volgende week op het programma staan omdat je geen Poema hoogtepunten wil missen? Klik dan hier voor het bekijken van de wedstrijdkalender.


Hoogtepunten van 4 juni 2016

De Pupillen 1 speelde thuis een kraker tegen de nummer 2 van de ranglijst, de Islanders. De eerste wedstrijd van de competitie werd al in het voordeel van de Islanders beslist. Na 1 inning keken onze Poema's tegen een forse achterstaand aan, maar door een inhaalrace met daarbij een 3 RUN HOMERUN van Luca, kon het team trots terugkijken op deze mooie pot. Een hele mooie prestatie!

De Pupillen 2 konden op het veld van Neptunus het eerdere verlies tegen Pupillen 4 van Neptunus wegpoetsen. Dit lukte op majestueuze wijze. Of de pitcher van de tegenstander of de coach de ballen gooide maakte vandaag niet uit. ALLES werd weggeslagen. En daar had het best sterk spelende Neptunus geen antwoord op. Met een 11-15 overwinning zijn de eerste punten van het seizoen binnen. En daar mag het team apetrots op zijn.


Wijziging in de bezetting van bestuursfuncties

Na een aantal maanden actief te zijn geweest als Algemeen Bestuurslid en hierna als Penningmeester, heeft Emily Daal aangegeven haar taken als Penningmeester en Bestuurslid neer te willen leggen. Wij bedanken Emily voor de tijd en energie die zij in de Poema's gestoken heeft de afgelopen periode. Emily blijft als lid van de Activiteiten Commissie wel actief en zal in die rol Charlie blijven ondersteunen. Wij zijn blij dat Emily zich nog steeds in blijft zetten voor onze vereniging. Chris Mulder is inmiddels benoemd tot (waarnemend) Penningmeester.

Wil jij ook meer voor onze vereniging betekenen? Neem eens een kijkje op de pagina van de contactgegevens, hier staan de commissies die de vereniging kent vermeld. Alle commissies kunnen extra handjes gebruiken. Dus als er een commissie tussen staat waar jij denkt een aanvullende waarde te kunnen zijn, trek de stoute schoenen aan en neem met het Bestuur of de betreffende commissie leden contact op.

Met sportieve groet,

Het Bestuur


Razende reporters gezocht!

news-image

Er staat weer een vol honk- en softbalweekend voor de deur. Niets is leuker dan over een paar weken nog eens te kunnen nagenieten van die ene mooie actie, super teamprestatie of gezelligheid in de kantine na de wedstrijd. Wij zijn dan ook op zoek naar "razende reporters" die de mooie ervaringen van dit weekend in een wedstrijdverslag of op de gevoelige plaat vast willen leggen. Stuur wedstrijdverslagen, anecdotes of foto's naar website@portlandpoemas.nl en wij zorgen ervoor dat de verhalen voortleven.

Wij kijken in ieder geval al uit naar jullie input!


Verslag opening sportplaza Zuiderpark (door Angela)

news-image

Lees hieronder hoe Angela (moeder van Noah uit team Aspiranten 2) de opening van het sportseizoen heeft beleefd:

Afgelopen zondag 17 april was de opening van het Sportplaza Zuiderpark, ook hier werden de Poema's natuurlijk vertegenwoordigd! Omdat ik inmiddels flink van het "spelletje" honkbal ben gaan houden, heb ik mij opgegeven vrijwillig het enthousiasme rondom honkbal en de Portland Poema's over te brengen op de nog onwetende rond dartelende jeugd. Samen met Dylan en mijn zoon Noah hebben wij de gehele dag gegooid, gevangen, geswingd en hebben zij hun opgedane kennis over honkbal kunnen uitzetten onder de nieuwsgierige en geïnteresseerde jeugd. Volgens mij vonden ze het best tof om de coach uit te hangen. Buiten dat het erg leuk was om een dagje met honkbal in het park bezig te zijn, hebben de jongens ook kennis kunnen maken met de andere vertegenwoordigde sporten zoals bijv. American football. Ook hebben wij een Cheerleader vereniging ontdekt die graag uitgenodigd zou willen worden om eens bij een wedstrijd te 'cheeren' (hoe leuk is dat).

Angela Ansems

Bij deze nog even een bedankje voor iedereen die zich heeft ingezet om de Poema's weer aanwezig te laten zijn bij de opening van SportPlaza! Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer mensen op de been brengen.


Een nieuw honkbalveld... een kijkje achter de schermen!

Hebben we dit jaar nog een nieuw honkbalveld?

Zoals jullie (bijna) allemaal weten zijn we als vereniging al jaren bezig om onze accommodatie uit te breiden naar een plek waar we ook honkbal kunnen gaan spelen. De huidige accommodatie kent een softbalveld en een klein Beeball-veld naast de kantine. Het gebrek aan een honkbalveld, dat simpelweg grotere afmetingen moet hebben dan ons huidige softbalveld, doet ons als vereniging geen goed. En dat ervaren we regelmatig, met als dieptepunt het verliezen van twee junioren teams na afloop van het vorige seizoen. Af en toe is voor de leden te zien dat we bezig zijn met de uitbreiding van onze accommodatie, maar achter de schermen wordt héél veel werk verzet wat niet zichtbaar is. In dit item willen we jullie "bijpraten" over de huidige stand van zaken. Klik op de "Lees meer" link om weer helemaal op de hoogte te zijn van waar we momenteel als vereniging staan wat betreft de ontwikkelingen rondom onze accommodatie(s).

Lees meer

SponsorKliks, weet jij nog het werkt?

news-image

Bij de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) van 16 maart van dit jaar is de gratis manier van sponsoren van onze vereniging met "SponsorKliks" ter sprake gebracht. Voor veel aanwezigen op de ALV was SponsorKliks een grote onbekende. Dit ondanks het feit dat het SponsorKliks logo (en de hieraan verbonden link) toch al jaren op de website van de Portland Poema's te vinden is. Gelukkig zien we dat SponsorKliks inmiddels meer gebruikt wordt dan dat dit vroeger het geval was. Het lijkt er echter op dat deze toename van het gebruik van SponsorKliks veroorzaakt wordt door slechts een klein groepje online winkelaars binnen de club. Bij deze willen wij jullie er nog eens op wijzen dat je met SponsorKliks bij een heleboel online (web)winkels spullen kunt kopen waarmee je "provisie" voor de Portland Poema's kunt verdienen. En dat dus zonder dat je zelf meer voor de aankoop hoeft te betalen! Tot op heden hebben we via SponsorKliks in het jaar 2016 ruim EUR 200 verdient en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Maar, volgens ons kunnen we met wat meer bekendheid van SponsorKliks daar nog een veel mooier bedrag van maken. Via de "Lees meer" link treffen jullie meer info aan. Heb je nog vragen over het gebruik van SponsorKliks? Vul dan even het contactformulier op site in of stel je vraag aan anderen binnen de vereniging.

Lees meer

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18