Laatste Nieuws

Gratis naar een Holland Serie wedstrijd

Curaçao Neptunus uit Rotterdam en L&D Amsterdam Pirates uit Amsterdam spelen maximaal zeven wedstrijden tegen elkaar om te bepalen wie dit seizoen de kampioen van Nederland wordt.

Ben je jonger dan 14? Dan kun jij daar gratis bij zijn! Als je op 24 of 25 september in jouw honk- of softbal pak naar de wedstrijd in Rotterdam komt, dan mag je gratis naar binnen (onder begeleiding van minimaal 1 betalende volwassene).  Vergeet niet om een handschoen mee te nemen, want de kans om een foutbal te vangen is natuurlijk altijd aanwezig.

Na afloop van de wedstrijden is er ook de mogelijkheid om handtekeningen te scoren van Neptunus spelers tijdens de meet and greet bij de dug-out van Curaçao Neptunus.

Kaarten aan de stadionkassa € 3,50 (tot 14 jaar en 65+) en € 7,50 (vanaf 14 jaar tot 65).


Adres:
Neptunus Familiestadion
Abraham van Stolkweg 31
3041 JA Rotterdam


Het EK Honkbal gaat beginnen. Wil jij ook kijken?

news-image

Vandaag begint het EK honkbal in Hoofddorp. Natuurlijk een goede gelegenheid om eens de kunst af te kijken bij de toppers van Europa. De wedstrijden in het stadion beleven is natuurlijk het mooist, maar niet getreurd als je niet naar het stadion kunt gaan. Ziggo Sport zendt namelijk ook wedstrijden uit. Ontvang je het Ziggo Sport Select kanaal? Dan bof je want dan kan je in ieder geval wedstrijden op TV kijken. Ben je niet zo gelukkig, dan kun je de wedstrijden ook tegen betaling (helaas) online bekijken.

9 september om 19.00 uur is de 1e wedstrijd van het Nederlands Team tegen Groot-Brittannië. Mis hem niet!


Walk of Fame

news-image

We weten steeds vaker vanaf het honkbalveld de kantine te vinden, maar de wandeling vanaf de back-stop naar de kantine is toch wel wat saai vinden jullie niet? Daarom is het idee gerezen om van het hek vanaf het 3e honk naar de kantine een "Walk of Fame" te maken. Om een start te maken met de "Walk of Fame" hebben de coaches van Pupillen 2, ter ere van de eerste gewonnen wedstrijd van het team dit seizoen, een foto op doek laten drukken. Deze is nu te bewonderen op het hek aan de kant van de kantine. Heb je ook een idee om de "Walk of Fame" op te leuken? Steek het niet onder stoelen of banken. Deel het met anderen en leg het even voor bij de Accommodatie Commissie door een e-mail te sturen naar accommodatie@portlandpoemas.nl.


Vrijwilligers - Zonder jullie geen vereniging

Aan het begin van die seizoen hebben we een poging gedaan om de inzet van het aantal vrijwilligers binnen de vereniging te vergroten. De groep vrijwilligers waarmee de club draaiende werd gehouden de laatste jaren was immers te klein om essentiële zaken binnen de vereniging geregeld te krijgen. Nu de zomerstop voor de deur staat maken we de tussenbalans op. Tot ons groot genoegen is het aantal mensen dat zich inzet voor de Poema's aanzienlijk groter geworden. Hier zijn we als vereniging natuurlijk heel blij mee en toch ook wel trots op. Onder de begeleiding van de Teammanagers zien we dat de kantine open is als er gespeeld of getraind wordt en de kleedkamers krijgen ook regelmatig een poetsbeurt. Uiteraard zijn er nog wel wat verbeterpunten aan te wijzen (schoonmaak van friteuses en toiletten en het minder vaak spelen met het krijt-karretje in de gang bij de kleedkamers), maar over het algemeen kijken wij positief terug op de 1e helft van het seizoen. Wat nog wel een zorgenkindje blijft zijn de scheidsrechtersbeurten. Zie hiervoor ook het "Laatste nieuws"-item van op de website.

Daar waar we een heleboel extra handjes aan het werk hebben gezien, ontbreekt de inzet als het gaat om vrijwilligersinzet bij een aantal (ouders van) leden nog wel. Dit vinden wij jammer. In een groepsproces is het altijd jammer en niet echt motiverend voor de rest wanneer groepsleden zich niet of nauwelijks inzetten. In de 2e helft van het seizoen zullen we gaan inventariseren wie nog niet een paar vrijwilligersbeurten heeft opgepakt. Deze mensen zullen worden benaderd met de vraag of zij zich nog als vrijwilliger gaan inzetten of dat zij de vrijwilligersbeurten af wensen te kopen.

Graag eindigen we met een positieve noot, want we gaan echt de goede kant op. Iedereen die ons de afgelopen maanden heeft voorzien van leuke suggesties, praktische tips en goede adviezen, BEDANKT! Omdat de beschikbare tijd ook voor het Bestuur niet oneindig is hebben we helaas niet alles op/aan kunnen pakken. Maar we vergeten de input niet hoor. We waarderen het ook zeer dat een aantal mensen de afgelopen maanden nieuw toegetreden is tot commissies binnen de vereniging. Dat geeft weer ruimte om andere zaken op te kunnen pakken. De commissies zijn over het algemeen echter nog steeds dun bezet. Dus heb je interesse om meer voor de club te betekenen? Stuur een mailtje naar bestuur@portlandpoemas.nl.

Op naar de 2e helft van het seizoen!

Met sportieve groet,

Het Bestuur


Nieuwsbrief juli 2016 - Nieuwe stijl

De nieuwe website is alweer een aantal maanden in de lucht. Hoewel we het tijdens het seizoen druk hebben met allerlei zaken, hebben we met trots de eerste "Nieuwsbrief nieuwe stijl" verzonden. De juli 2016 nieuwsbrief is gemaakt en verzonden via de tool waarmee ook de website wordt ingericht en onderhouden.

Hebben jullie op- en of aanmerkingen op de nieuwsbrief, laat dit dan graag even weten. Gaat het om de "nieuwe look of stijl" van de nieuwsbrief, stuur dan een mailtje naar website@portlandpoemas.nl. We krijgen graag positieve of negatieve feedback om te weten hoe de nieuwsbrief in de smaak valt. Heb je iets te melden over de inhoud van de nieuwsbrief, laat dan even iets weten door een e-mail naar communicatie@portlandpoemas.nl te sturen.

Bij deze willen we Samuel nog even bedanken voor het inrichten van de nieuwsbrief functionaliteit. Hiermee zetten we weer een stap in de richting waar we zo graag naartoe willen.

Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar wil je hem wel graag krijgen in de toekomst? Stuur dan even een e-mail naar website@portlandpoemas.nl


Jeugdvakantieland 2016

news-image

Nog op zoek naar een activiteit in de buurt tijdens de schoolvakantie? Van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus 2016 wordt Ahoy Rotterdam weer omgetoverd tot het grootste speelplein van Rotterdam. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er van alles te beleven. Jeugdvakantieland staat voor 10 dagen vol spannende, spectaculaire en vooral leuke activiteiten! Laat aan de bezoekers maar eens zien hoe goed je kunt slaan en gooien, want honkballen kan je er ook!  

Klik hier voor de website van Jeugdvakantieland.


Het Zomerkamp 2016 zit er weer op

news-image

Afgelopen weekend (2 & 3 juli) heeft het Zomerkamp 2016 plaatsgevonden. In een later stadium zullen we speciale pagina over het kamp maken met daarbij natuurlijk ook een heleboel foto's. Op dit moment willen we vooral de Activiteiten Commissie en alle mensen die als vrijwilliger hebben geholpen het kamp een succes te maken, bedanken voor hun inzet. Zonder jullie was het kamp er nooit gekomen, BEDANKT!

En we zouden het bijna vergeten, maar we moeten natuurlijk ook de spelers van de Poema's nog feliciteren met de overwinning op de ouders in de wedstrijd die onder leiding stond van de altijd zo objectieve Raymond Collignon.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18