Laatste Nieuws

Vrijwilligers - Zonder jullie geen vereniging

Aan het begin van die seizoen hebben we een poging gedaan om de inzet van het aantal vrijwilligers binnen de vereniging te vergroten. De groep vrijwilligers waarmee de club draaiende werd gehouden de laatste jaren was immers te klein om essentiële zaken binnen de vereniging geregeld te krijgen. Nu de zomerstop voor de deur staat maken we de tussenbalans op. Tot ons groot genoegen is het aantal mensen dat zich inzet voor de Poema's aanzienlijk groter geworden. Hier zijn we als vereniging natuurlijk heel blij mee en toch ook wel trots op. Onder de begeleiding van de Teammanagers zien we dat de kantine open is als er gespeeld of getraind wordt en de kleedkamers krijgen ook regelmatig een poetsbeurt. Uiteraard zijn er nog wel wat verbeterpunten aan te wijzen (schoonmaak van friteuses en toiletten en het minder vaak spelen met het krijt-karretje in de gang bij de kleedkamers), maar over het algemeen kijken wij positief terug op de 1e helft van het seizoen. Wat nog wel een zorgenkindje blijft zijn de scheidsrechtersbeurten. Zie hiervoor ook het "Laatste nieuws"-item van op de website.

Daar waar we een heleboel extra handjes aan het werk hebben gezien, ontbreekt de inzet als het gaat om vrijwilligersinzet bij een aantal (ouders van) leden nog wel. Dit vinden wij jammer. In een groepsproces is het altijd jammer en niet echt motiverend voor de rest wanneer groepsleden zich niet of nauwelijks inzetten. In de 2e helft van het seizoen zullen we gaan inventariseren wie nog niet een paar vrijwilligersbeurten heeft opgepakt. Deze mensen zullen worden benaderd met de vraag of zij zich nog als vrijwilliger gaan inzetten of dat zij de vrijwilligersbeurten af wensen te kopen.

Graag eindigen we met een positieve noot, want we gaan echt de goede kant op. Iedereen die ons de afgelopen maanden heeft voorzien van leuke suggesties, praktische tips en goede adviezen, BEDANKT! Omdat de beschikbare tijd ook voor het Bestuur niet oneindig is hebben we helaas niet alles op/aan kunnen pakken. Maar we vergeten de input niet hoor. We waarderen het ook zeer dat een aantal mensen de afgelopen maanden nieuw toegetreden is tot commissies binnen de vereniging. Dat geeft weer ruimte om andere zaken op te kunnen pakken. De commissies zijn over het algemeen echter nog steeds dun bezet. Dus heb je interesse om meer voor de club te betekenen? Stuur een mailtje naar bestuur@portlandpoemas.nl.

Op naar de 2e helft van het seizoen!

Met sportieve groet,

Het Bestuur


Nieuwsbrief juli 2016 - Nieuwe stijl

De nieuwe website is alweer een aantal maanden in de lucht. Hoewel we het tijdens het seizoen druk hebben met allerlei zaken, hebben we met trots de eerste "Nieuwsbrief nieuwe stijl" verzonden. De juli 2016 nieuwsbrief is gemaakt en verzonden via de tool waarmee ook de website wordt ingericht en onderhouden.

Hebben jullie op- en of aanmerkingen op de nieuwsbrief, laat dit dan graag even weten. Gaat het om de "nieuwe look of stijl" van de nieuwsbrief, stuur dan een mailtje naar website@portlandpoemas.nl. We krijgen graag positieve of negatieve feedback om te weten hoe de nieuwsbrief in de smaak valt. Heb je iets te melden over de inhoud van de nieuwsbrief, laat dan even iets weten door een e-mail naar communicatie@portlandpoemas.nl te sturen.

Bij deze willen we Samuel nog even bedanken voor het inrichten van de nieuwsbrief functionaliteit. Hiermee zetten we weer een stap in de richting waar we zo graag naartoe willen.

Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar wil je hem wel graag krijgen in de toekomst? Stuur dan even een e-mail naar website@portlandpoemas.nl


Jeugdvakantieland 2016

news-image

Nog op zoek naar een activiteit in de buurt tijdens de schoolvakantie? Van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus 2016 wordt Ahoy Rotterdam weer omgetoverd tot het grootste speelplein van Rotterdam. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er van alles te beleven. Jeugdvakantieland staat voor 10 dagen vol spannende, spectaculaire en vooral leuke activiteiten! Laat aan de bezoekers maar eens zien hoe goed je kunt slaan en gooien, want honkballen kan je er ook!  

Klik hier voor de website van Jeugdvakantieland.


Het Zomerkamp 2016 zit er weer op

news-image

Afgelopen weekend (2 & 3 juli) heeft het Zomerkamp 2016 plaatsgevonden. In een later stadium zullen we speciale pagina over het kamp maken met daarbij natuurlijk ook een heleboel foto's. Op dit moment willen we vooral de Activiteiten Commissie en alle mensen die als vrijwilliger hebben geholpen het kamp een succes te maken, bedanken voor hun inzet. Zonder jullie was het kamp er nooit gekomen, BEDANKT!

En we zouden het bijna vergeten, maar we moeten natuurlijk ook de spelers van de Poema's nog feliciteren met de overwinning op de ouders in de wedstrijd die onder leiding stond van de altijd zo objectieve Raymond Collignon.


Trainingen tijdens de zomervakantie

De zomervakantie staat op het punt van beginnen en daarmee breekt ook de honkbal-zomerstop aan. Het blijft raar dat in de mooiste periode van het jaar deze zomersport zo goed als stil ligt. Maar niet getreurd, gedurende de zomervakantieperiode zal de club de inmiddels traditioinele Zomertrainingen verzorgen. De gebruikelijke trainingen komen daarmee in de periode van 11 juli tot en met 19 augustus te vervallen. Klik op de "Lees meer"-knop voor het schema van de Zomertrainingen.

Lees meer

Sportplaza Zuiderpark - Zomerclinics

news-image

Ook deze zomer worden door de stichting TOS (Thuis Op Straat) clinics aangeboden in het Sportplaza Zuiderpark. Je kunt geheel vrijblijvend en gratis aan de clinics meedoen. De Portland Poema's ontbreken natuurlijk niet in het rijtje met verenigingen dat trainingen verzorgd. Klik op de "Lees meer"-knop voor de flyer waarop te zien is wanneer welke sporten aan bod komen. Ben je niet weg met vakantie, ga dan gerust eens kijken (en meedoen) in het Zuiderpark!

Lees meer

Dit weekend Poema zomerkamp!

Wij wensen iedereen héél veel plezier dit weekend (2 en 3 juli) bij het zomerkamp 2016. De groep vertrekt om 15.00 uur van de Poema's met de fiets. Zorg daarom dat je tussen 14.00 en 14.30 uur bij de Poema's aanwezig bent! Dan kunnen jullie ook de Pupillen 2 nog aanmoedigen. Vergeet niet nog even te controleren of alles waar de organisatie om gevraagd heeft ook mee wordt genomen. Wil je de checklist nog een keer bekijken? Klik dan even op de "Lees meer" knop.

Lees meer

RUB Zomerkamp 15,16 en 17 Augustus

news-image

Beste spelers en ouders,

Hierbij willen we jullie graag informeren dat het RUB Zomerkamp op 15,16 en 17 augustus gehouden wordt op het complex van Neptunus. Drie dagen lang honkballen en overnachten in een grote tent. De trainingen zullen onder begeleiding staan van Hoofdklasse spelers en spelers van het NL Team. Het RUB Zomerkamp is er voor honkballers van 8 t/m 14 jaar. Om de zomervakantie mooi af te sluiten is het RUB Zomerkamp natuurlijk ideaal.

De kosten voor het kamp bedragen €100,-, dit is inclusief 2x ontbijt, 3x lunch en 2x avondeten. Klik hier voor meer informatie over het zomerkamp en klik hier om in te schrijven.

 


Laatste nieuws rondom de Haarlemse Honkbalweek

news-image

Dit jaar is er geen World Port Tournament in het Neptunus Familiestadion. Het is deze zomer de beurt aan de organisatie van de Haarlemse Honkbalweek om weer een mooi honkbal evenement te organiseren. Heb je interesse in de laatste nieuwtjes? Klik dan even op deze link voor de nieuwsbrief.


Scheidsrechters gezocht - een andere koers

news-image

Honkbalvrienden,

Sinds de start van het seizoen wordt iedere week geprobeerd om voor alle thuiswedstrijden een scheidsrechter te regelen. De laatste weken blijkt dit steeds lastiger voor elkaar te krijgen. Om het honk- en softballen toch mogelijk te blijven maken, willen we een andere aanpak kiezen voor wat betreft het vragen van vrijwilligers om te scheidsen. Op de website staat onder het kopje “Nieuws” de “Wedstrijdkalender”. Op deze kalender zijn alle wedstrijden terug te vinden, zowel uit als thuis. Bij de thuiswedstrijden hebben wij een regel aan de wedstrijden toegevoegd. Staat er achter “scheidsrechter:” “nog niet bekend” dan betekent dit dus dat we nog op zoek zijn naar een scheidsrechter voor die betreffende wedstrijd. Heeft er iemand zich al aangemeld, dan wordt zijn/haar naam hier vermeld.

Voor iedereen is het vaak in het midden van de week erg kort dag om nog in het weekend ruimte te maken in de agenda om een wedstrijd te scheidsen. Daarom staat nu op de site dus een overzicht van de rest van de competitiewedstrijden (voor zover bekend bij de KNBSB op dit moment) met hierbij aangegeven wie de scheidsrechter zal zijn. Bij deze het verzoek aan jullie om, daar waar jullie nog ruimte in de agenda hebben, je op te geven voor alle nog resterende wedstrijden waarbij je als scheidsrechter actief kan zijn. Als je de mogelijkheid hebt om als scheidsrechter op te treden, stuur dan een reactie naar website@portlandpoema’s.nl. Dan zorgen we ervoor dat de website netjes up-to-date wordt gehouden. En dit zorgt dan voor de Technische Commissie voor een goed overzicht wat betreft de scheidsrechterbezetting van de nog te spelen wedstrijden. Wij hopen op deze manier het regelen van de scheidsrechters op een soepelere manier te kunnen laten verlopen. Jullie reacties zien wij dan ook met erg veel nieuwsgierigheid tegemoet!

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12