Laatste Nieuws

Pupillen Honkbaltoernooi RUB op 11 februari 2017 in de Margriethal in Schiedam

news-image

Op zaterdag 11 februari 2017 wordt er een indoor toernooi gehouden voor spelers geboren in 2005, 2006 (en 2007). Er zijn 54 plekken beschikbaar waarvan er 6 teams gemaakt worden. Mochten er plekken over zijn dan worden die opgevuld met spelers uit 2007.

Alle spelers worden ingedeeld in 1 van de 6 teams. Elk team zal tenminste 3 wedstrijden spelen. Het toernooi zal van 15:00-20:00 plaatsvinden in de Margriethal in Schiedam.

Er zijn geen kosten voor deelname aan het Indoor Toernooi. We zien graag de spelers een leuke honkbaldag hebben en leren samen te spelen met leeftijdsgenoten van andere verenigingen.

Lees meer

Laatste nieuws accommodatie: College maakt extra geld vrij voor sportvoorzieningen

news-image

UPDATE!!!!!

Donderdag 13 oktober hebben we met een afvaardiging van de Gemeente Rotterdam weer een overleg gehad met het oog op de besteding van het door College van Burgemeester en Wethouders beoogde budget voor "Honkbal op Zuid". Dit overleg was een vervolg overleg op dat van 30 augustus waarin 11 mogelijke locaties voor een "nieuw" honkbalcomplex aan bod waren gekomen. Na nader onderzoek door de Gemeente blijken van deze 11 locaties eigenlijk slechts 2 locaties een serieuze optie te zijn.

De twee overgebleven locaties gaat de Gemeente nu verder uitwerken. In willekeurige volgorde is optie één "Het Zomersportcomplex", bij ons ook wel bekend als Zuiderparkweg 608 (oftewel onze huidige locatie). Optie twee is ergens aan "De Oldegaarde" waar op dit moment voetbalclubs gevestigd zijn. Dit is dus de Zuidkant van het Zuiderpark, maar op welk stuk precies is nog niet helder.

Op 10 november is de afsluitende raadsvergadering over de Begroting 2017. Na deze vergadering moet het budget voor "Honkbal op Zuid" bekend zijn. Daarna kunnen de tot dat moment ontwikkelde plannen meer vorm gaan krijgen. Hopelijk kan de Gemeente ons dan rond de jaarwisseling een concreet plan voorleggen waarmee wij als vereniging dan eindelijk weten waar we in grote lijnen aan toe zijn.

Tot zover het laatste nieuws over de accommodatie. Het Bestuur heeft in ieder geval een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken van de laatste maanden. Hoewel we nog niet helemaal kunnen zien waar de tunnel ophoudt, zien we nu het licht aan het einde ervan echt wel dichterbij komen. Houdt de site in de gaten voor eventuele nieuwe ontwikkelingen!

Klik op de "Lees meer" knop voor meer info.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering op 26 oktober

Woensdag 26 oktober vind de najaar-editie van de Algemene Ledenvergadering plaats. Hier zijn uiteraard alle leden welkom. De vergadering is in ons eigen clubgebouw en zal starten om 20.00 uur. De planning is de vergadering uiterlijk tot 22.00 uur te laten duren.

Klik hier voor de uitnodiging (inclusief agenda).


Familiedag 2016 - Aanmeldingsperiode verlengd tot woensdag 12 oktober!

news-image

De familiedag wordt zoals jullie weten georganiseerd op zondag 16 oktober. Wanneer je wilt blijven eten (BBQ) was het de bedoeling dat je jezelf (en eventuele vrienden of familieleden) vóór 6 oktober zou hebben aangemeld bij de activiteitencommissie. Hierbij willen wij namens de activiteiten commissie melden dat de aanmeldingsperiode verlengd is tot uiterlijk 12 oktober. Dan dient dus ook de betaling voor de BBQ naar de rekening van de Portland Poema's te zijn overgemaakt.

Klik op de "Lees meer" knop voor verdere details.

Lees meer

Honkbal (RUB) Winterschool

news-image

Beste spelers en ouders,

De Winterschool van Rotterdam United Baseball staat weer voor de deur en staat open voor alle spelers geboren tussen 2002 en 2008. Alle spelers die zich inschrijven gaan werken aan de technieken om uiteindelijk beter te leren gooien, slaan en fielden. De nadruk zal liggen om alle motorische vaardigheden beter aan te leren.

Meer informatie over KNBSB Visie op Jeugd is hier te vinden:
KNBSB Visie op Jeugd

Klik op de "Lees meer" knop voor meer informatie (zoals inschrijvingsformulier, kosten, locatie, trainingsdata en -tijden). 

 

Lees meer

De Grote Clubactie 2016 is gestart

news-image

Vanaf 1 oktober is de Grote Clubactie van 2016 van start gegaan. Wat houdt de Grote Clubactie ook alweer in? De Grote Clubactie zet zich al meer dan 40 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven door het organiseren van een loterij. Voor deze loterij kunnen verenigingen loten verkopen en geld inzamelen. Op deze manier willen de Portland Poema's geld inzamelen zodat we volgend jaar de jeugd weer van al het nodige materiaal kunnen voorzien. Het mooie van de Grote Clubactie is dat maar liefst 80% van de verkoopwaarde van de loten ten goede komt aan de clubkas!

Dit weekend krijgen de coaches van alle teams de inmiddels bekende Verkoopboekjes. Deze zullen aan de spelers worden uitgereikt. Het is natuurlijk de uitdaging om zoveel mogelijk loten te verkopen!  Door kinderen die veel loten verkopen zijn diverse prijzen te winnen, waaronder een iPad!!! Daarnaast kunnen alle verkopende kids meedoen aan de Pathé Thuis actie waarmee je via Pathé Thuis gratis een film kunt kijken. Check hiervoor de Kids website.

In de verkoopboekjes zitten bladzijden waarmee mensen door het tekenen van een eenmalige machtiging loten kunnen kopen. De lotnummers worden op de bankafschriften vermeld als het geld is afgeschreven. Er worden dus geen papieren loten meer gegeven. De linkerkant (met de ingevulde machtiging) van de bladzijde blijft in het boekje zitten en de rechterkant wordt afgescheurd en achtergelaten. Op de rechterkant zit een deurzegel dien mensen (met plakband) op hun voordeur kunnen plakken. Ook zitten er een paar kortingsbonnen op deze kant van de bladzijde. Voorin in het boekje tref je nog wat informatie aan die je verder op weg kan helpen bij het verkopen.

Naast het verkopen van de loten met de Verkoopboekjes, gaan we dit jaar ook loten via internet verkopen. Op korte termijn zullen we een e-mail rondzenden met daarin het verzoek om die e-mail aan zoveel mogelijk vrienden en bekenden door te sturen. Daarbij is het natuurlijk het leukst als je zelf nog een persoonlijk verhaaltje aan de e-mail toe kunt voegen waardoor de mensen die de e-mail lezen goed begrijpen waarom het goed is om loten te kopen. 

Op de homepage van de Poema's tref je al een aantal linkjes aan die verwijzen naar het online verkooppunt of meer informatie over de Grote Clubactie. Op de pagina van het online verkooppunt tref je ook van verschillende social media applicaties linkjes aan waarmee je de verkooppagina kunt delen. Lekker makkelijk dus om jouw digitale vriendenkring mee te laten doen aan de Grote Clubactie!

Hopelijk kunnen we ons doel dit jaar realiseren. In ieder geval alvast bedankt voor jullie inzet!


Annie bedankt voor de liefde en energie die je in de Poema's hebt gestoken!

Afgelopen zomer heeft Annie Susanna het bestuur laten weten dat zij per direct stopt met al haar activiteiten bij de Portland Poema's. Zij heeft aangegeven dat ontwikkelingen binnen onze club hier de oorzaak van zijn. Dat dit nu (op 1 oktober) pas op de site staat, heeft een reden. Hoe vertel de rest van de wereld dat je iemand "kwijt" bent geraakt die voor de vereniging en voor een heleboel mensen persoonlijk heel veel heeft betekend. En daarbij betekent Annie nu nog steeds veel voor een grote groep Poema's. Deze mededeling op de website plaatsen valt ons dan ook zwaar. Soms is het dan ook makkelijker om te besluiten om op een later moment de woorden te zoeken die je eerder niet kunt vinden.

Maar met alles wat Annie voor de Portland Poema's heeft gedaan verdiend Annie natuurlijk niets dan een mooi dankwoord. De laatste jaren is Annie één van de steunpilaren van onze vereniging geweest waar eigenlijk nooit iets te gek voor was. Het trainen en coachen van kinderen, het draaiende houden van de kantine, het schoonhouden van de kleedkamers en niet te vergeten de inspanningen voor de activiteitencommissie. Allemaal activiteiten waar Annie de Portland Poema's ontzettend mee heeft geholpen. Deze activiteiten zijn te beschrijven en op te sommen, maar met hoeveel liefde Annie dit altijd heeft gedaan krijgen we niet "op papier". Maar dat zal iedereen die Annie binnen de club heeft meegemaakt zelf hebben ervaren.

Annie, bedankt voor alles wat je voor de Poema's hebt gedaan. Het mag duidelijk zijn dat we ondanks jouw beslissing hopen je nog heel vaak op de club tegen te komen.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18