Laatste Nieuws

Team Kingdom of the Netherlands haalt net de finale niet

news-image

Wat jammer, jammer, jammer. De finale was binnen handbereik! Maar helaas, in de 10e inning viel het doek voor de mannen van Team Kingdom of the Netherlands wederom in de halve finale. Puerto Rico was het team van Hensley Meulens uiteindelijk met 3-2 de baas. Desalniettemin een geweldige prestatie van de spelers om wederom zo'n puike prestatie te hebben geleverd.

Puerto Rico dus door naar de finales. Waarvan we nu al weten dat ze die kansloos met 0-8 van Team USA hebben verloren. Met misschien wel als meest opmerkelijk feit uit die wedstrijd dat Marcus Stroman, een 25-jarige pitcher met Puerto Ricaanse roots, als starter 6 innings lang de ploeg van Puerto Rico domineerde.

En wat het Team Kingdom of the Netherlands betreft. De herinnering aan het bereiken van de halve finale zal bijblijven, maar vooral ook de wijze waarop deze is bereikt met vrolijkheid en een enorm energieke beleving van het spelletje. Tot over 4 jaar!


Oefenwedstrijden

news-image

Het overzicht met oefenwedstrijden is weer bijgewerkt.
Klik op de "Lees meer"-knop voor de laatste stand van zaken.

Veel speelplezier!

Lees meer

Kingdom of The Netherlands in de halve finale!

news-image

Wat doen de mannen van het team "Kingdom of The Netherlands" het wederom geweldig op de World Baseball Classic. De wereldreizigers die de wedstrijden in de eerste poule in Zuid-Korea speelden, de wedstrijden in de tweede poule in Japan, zijn inmiddels in Los Angeles gearriveerd. Daar spelen zij in de nacht van maandag op dinsdag, 02.00 uur onze tijd, de halve finale tegen Puerto Rico. Een team dat ook bomvol zit met grote gearriveerde MLB spelers en hele grote talenten.

Hopelijk kunnen de mannen in het oranje wederom voor een geweldige stunt zorgen en de finale halen. Zit jij voor de buis? De wedstrijd wordt door Fox uitgezonden. Wij wensen de spelers heel veel succes. En jullie wensen we heel veel kijk-plezier. Want acties om de vingers bij af te likken zijn gegarandeerd met zoveel klasbakken op het veld.


Open dag: 19 maart 2017

news-image

DE OPEN DAG GAAT DOOR!

Op zondag 19 maart staan er geen oefenwedstrijden gepland voor teams van onze vereniging. Wanneer het weer het toelaat houden we op deze dag een Open dag op ons complex aan de Zuiderparkweg 608. Hierbij zijn alle kinderen van 4 tot en met 15 jaar van harte welkom om eens bij ons te honkballen. We splitsen de open dag in 2 delen. In de ochtend is het eerst de beurt aan de jongste kinderen, van 4 tot en met 9 jaar. En 's middags kunnen de oudere kinderen van 10 tot en met 15 jaar aan de bak.

We hopen deze dag met een leuke mix van leden en niet leden met honkbal bezig te zijn. Tot de 19e!

Onderstaand nog even het schema:

Van 10.00 uur tot 12.30 uur: Kinderen van 4 tot en met 9 jaar
Van 13.00 uur tot 15.30 uur: Kinderen van 10 tot en met 15 jaar

 


NL DOET!

news-image

Op zaterdag 11 maart 2017 wordt de landelijke actie "NL DOET" weer gehouden.

Voor de Portland Poema's sluit deze datum heel mooi aan bij de start van het buitenseizoen. Wij willen op deze dag dan ook graag met hulp van jou het complex helemaal speelklaar voor de competitie maken. Het zou te gek zijn als je bereid bent om ook een handje uit de mouwen te willen steken.

Alle jeugdteams die een oefenwedstrijd hebben spelen thuis, dus we verwachten sowieso gezelligheid op de club. Wij zien je graag verschijnen. Tussen 10 - 16 uur gaan we met ons allen aan de slag.

Hopelijk tot zaterdag 11 maart!


Oefenwedstrijden

Komend weekend (4 en 5 maart) beginnen dan toch - ondanks de slechte weersverwachtingen - de oefenwedstrijden voor de jeugd. Helaas zijn alle wedstrijden voor de senioren afgelast, maar de twee Honkbal Pupillen-teams en HB Aspiranten spelen wel! Enwel, in Sportzaal Portland (De Beurs 41 - Rhoon). Lekker binnen - bij de verwarming - een balletje gooien, vangen, fielden en hopelijk lekker hard slaan :-)
Vanaf 10 uur is de zaal open en spelen de Pupillen 1, 2 en HB Aspiranten tegen de teams van Blue Birds.
Op naar een gezellig en succesvol seizoen... 


World Baseball Classic

news-image

Van 6 tot en met 22 maart vindt voor de vierde keer de World Baseball Classic plaats.  

De WBC is het enige toernooi waar alle profspelers die op het hoogste niveau in de Verenigde Staten uitkomen aan mee mogen doen, omdat het wordt gespeeld onder auspiciën van de Major League Baseball (MLB). Bondscoach Hensley Meulens van het Nederlands Koninkrijksteam heeft dan ook de beschikking over een sterke formatie, waaronder vijf spelers die uitkomen in de MLB. In de 28-koppige selectie zijn ook spelers opgenomen die in de Hoofdklasse actief zijn. 

Bij de vorige editie in 2013 bereikte het Nederlandse team verrassend de halve finale, waarin het werd uitgeschakeld door de latere kampioen Dominicaanse Republiek. Dit jaar neemt het Nederlands Koninkrijksteam het in poule A op tegen Zuid-Korea (7 maart), Chinese Taipei (Taiwan) (8 maart) en Israël (9 maart). De twee beste ploegen in de poule gaan vervolgens door naar de tweede ronde in Tokio.

Wil jij volgen hoe het team het doet met toppers als Xander Bogaerts, Didi Gregorius, Andrelton Simmons, Jurrickson Profar, Jonathan Schoop en vele anderen? Vanaf 6 maart zijn de wedstrijden live op FOX Sports te volgen. Daarnaast zijn de wedstrijden ook live uitgezonden op MLB TV. Op de site van World Baseball Classic is verder van alles en nog wat aan informatie over de teams en wedstrijden terug te vinden.

Kijk ook eens op de teamsite van Team Kingdom of the Netherlands.

Klik op Lees meer voor onder andere het speelschema.

Lees meer

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18