Laatste Nieuws

Voorlopige Teamindeling 2018

De technische Commissie heeft de voorlopige teamindeling van het seizoen 2018 gemaakt. In eerste instantie geeft dit slechts aan bij welke training de spelers verwacht worden. Door op de "Lees meer" knop te klikken zijn de bestanden met de teamindeling te benaderen. Wanneer iemand ontbreekt in de teamindeling of wanneer iemand onterecht nog in een team is ingedeeld, stuur dan even een e-mail naar tc@portlandpoemas.nl.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie

news-image

Op zondag 7 januari vindt de nieuwjaarsreceptie van de Poema's plaats in ons eigen clubgebouw. De deuren gaan om 15.00 uur open en de receptie zal tot ongeveer 18.00 uur duren. Jullie zijn uiteraard allemaal welkom om een toost uit te brengen op een nieuw mooi honkbaljaar in 2018. Wanneer er zich de komende weken nog ontwikkelingen voordoen wat betreft onze accommodatie, dan maken wij deze uiteraard bij de nieuwjaarsreceptie wereldkundig.


Start zaaltrainingen 2018

news-image

Vanaf woensdag 10 januari gaan de zaaltrainingen weer van start in Sporthal De Beurs in Portland. De Beeball Rookies en de Pupillen 2 (voormailg Pupillen 3) zullen op de woensdagen blijven trainen van 16.30 - 17.30 uur.

Op 11 januari gaan we weer gezellig verder met de G-honkbaltrainingen in de Wereld op Zuid.

De overige teams zullen trainen op de zondagen, dus vanaf 14 januari. De trainingstijden voor de zondag zullen later kenbaar worden gemaakt. Voor onder andere de pitcher-catcher trainingen moeten nog besluiten worden genomen hoe dit in het trainingsrooster zal worden ingepast. Hierover dus later meer!


Teamindeling 2018

news-image

De komende weken zal de Technische Commissie de balans opmaken met de jeugdleden die aan de begin van komend seizoen bij de Poema's aan het honkballen gaan. Op basis van leeftijd en persoonlijke ontwikkeling zullen de teams voorlopig worden ingedeeld. Dit houdt in dat de teams in de aangegeven samenstelling zullen starten met de zaaltrainingen. Eventuele ontwikkelingen op zowel het gebied van het ledenbestand als op persoonlijke ontwikkeling van de spelers kunnen nog leiden tot verschuivingen binnen de teams voordat het wedstrijdseizoen daadwerkelijk van start gaat.

De voorlopige teamindeling zal uiterlijk 3 januari worden gecommuniceerd. Dit is een week voordat de zaaltrainingen van 2018 gaan beginnen.


Terugblik Sinterklaasfeest G-Team

news-image

Wat een heerlijke training met superveel lol hebben we 8 december gehad met het G-honkbalteam.
Iedereen dacht dat Sinterklaas al onderweg was naar Spanje, maar speciaal voor onze G-honkballers was hij toch nog even gebleven met 2 van zijn pieten.

Sinterklaas was na alle drukte nog topfit, want nadat zijn pieten een partijtje honkbal hadden meegespeeld en daarbij een homerun hadden gelopen, wilde hij ook heel graag een balletje slaan. Natuurlijk wel van een paaltje, want dat is best moeilijk vanaf een toss-pitch.
Ondanks dat we het allemaal een toffe baas vinden was de strijd om 'm op een honk uit te maken flink aanwezig en kwam de Sint niet verder dan het 1e honk. Iedereen deed zijn stinkende best om Sinterklaas te laten zien wat we het afgelopen jaar allemaal geleerd hadden van de nieuwe trainers. En wat fijn om eens rustig met Sint te kunnen praten. Er werd veel tegen hem verteld, mooie verhalen over het honkbal, de Poema's, maar natuurlijk ook over andere dingen. Natuurlijk waren er volop kado's en snoepgoed voor alle spelers en begeleiding. Op 11 januari gaan we weer gezellig verder met de G-honkbaltrainingen in de Wereld op Zuid.

Lees meer

Start Wintertraining

news-image

Het honkbalseizoen 2017 zit er weer op. Tenminste, de wedstrijden en de buitentrainingen zitten er weer op. Want vanaf deze week gaan we gewoon lekker door met honkballen, maar dan in de zaal. Afgelopen woensdag (25 okt) hebben de Beeball Rookies en de Pupillen 3 reeds de overstap naar de indoortraining gemaakt. De trainingen zullen weer worden gegeven in de sporthal Portland (adres, De Beurs 41). Dit is dezelfde zaal waar de laatste jaren de wintertrainingen zijn gegeven.

Hieronder staat het schema waarin wordt vermeld welk team wanneer traint. Zoals jullie in het schema kunnen zien, staat hier geen pitcher/catcher training in. Hiermee beginnen we ná de winterstop (dus na de kerstvakantie). Tegen die tijd zullen de trainingstijden dan ook iets worden aangepast om ruimte te maken voor de pitcher/cathcer training.

De teamindeling van de hieronder genoemde teams komt overeen met de teamsamenstelling van afgelopen seizoen. Als duidelijk is welke teams volgend jaar worden samengesteld, zullen  de trainingen op die nieuwe teamindeling worden aangepast.

Dag Tijd Team
Woensdag 16:30 - 17:30 Beeball Rookies
Woensdag 16:30 - 17:30 Pupillen 3
Zondag 11:00 - 12:00 G-honkbal
Zondag 11:00 - 12:30 Pupillen 2
Zondag 12:30 - 14:00 Pupillen 1 + Aspiranten
Zondag 14:00 - 15:30 Honkbal & Softbal dames/heren

 

Graag maken wij jullie er nog op attent dat in de zaal alleen op zaalschoenen mag worden getraind, dus zonder markerende zolen. Eten en drinken is alleen toegestaan in de kleedkamers!


28 november ALV, SAVE THE DATE!

news-image

Op dinsdag 28 november 2017 zal de najaarseditie van de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden. Uiteraard zien we graag weer een groot deel van de (ouders van) leden verschijnen. De deur van de kantine gaat (spreekwoordelijk) open om 19.00 uur. De vergadering zal starten om 19.30 uur. Tot 28 november!


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18