Laatste Nieuws

NL Doet 2018 - Een mooi succes!

news-image

Op 10 maart hebben wij de jaarlijkse NL Doet actie op onze accommodatie gehouden. Een groot aantal vrijwilligers was aanwezig, die keihard hebben gewerkt om de accommodatie weer helemaal netjes op orde te krijgen. Naast vrijwilligers van de Portland Poema’s waren ook vrijwilligers van Urban 010 aanwezig! Er is een hoop werk verzet, waardoor de accommodatie weer klaar is voor de competitie. Bedankt beste vrijwilligers. Op naar een mooi honkbalseizoen.


OPEN DAG VERPLAATST NAAR ZATERDAG 31 MAART

HELAAS HELAAS.......

Omdat Koning Winter heeft besloten om ons landje komend weekend dwars te gaan zitten hebben wij helaas de geplande Open dag van zaterdag 17 maart moeten verplaatsen. Het wordt zo koud dat honkballen niet te doen is op ons complex. De Open dag zal nu op zaterdag 31 maart worden gehouden.
____________________________________________

De Poema's zijn bijna klaar voor het nieuwe honkbalseizoen!

Wat duuuuurt zo'n winterperiode lang als je alleen kan honkballen in de zaal. Nu de dagen weer langer worden, de gemene kou uit de lucht is, de sneeuw gesmolten is en het wat warmer wordt, wordt het weer tijd om lekker buiten een balletje te gaan gooien, vangen, slaan en fielden.

De meeste honkbal-teams zijn weer gevormd en nagenoeg compleet voor het nieuwe honkbalseizoen. Voor het 'mooie' kan er eigenlijk bij elk honkbal team wel 1 of een paar spelers bij en daarom zoeken de Poema's nog spelers. Ken je iemand vanaf de leeftijd van 4 jaar die eventueel wilt gaan honkballen... overtuig hem (of haar) dan dat honkbal de leukste sport is die er is en laat ze naar de vereniging komen voor de open dag of eventueel meedoen met een proeftraining. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen t/m 12 jaar langskomen om mee te doen met een proeftraining. Om 16.30 uur start de training voor deze beginners (honkballen in de regen is gevaarlijk, dus als het flink spettert gaan de trainingen niet door).

Om meerdere kinderen kennis te laten maken met honkbal is er zaterdag 31 maart een Open dag bij de Portland Poema's op de Zuiderparkweg 608. Hierbij is iedereen vanaf 4 jaar van harte welkom om eens bij ons te honkballen. We beginnen met een honkbalclinic – om te leren gooien, vangen, slaan en fielden – en eindigen met een leuke wedstrijd.
's Morgens om 11 uur begint de honkbal clinic die duurt tot 13.30 uur. 17 jarigen en ouder (honkbal senioren) die ook zin hebben om een balletje te gooien en te slaan kunnen 's middags om 14 uur aan de bak. Ook zijn onze G-honkballers er deze zaterdag bij van 11 tot 13.30 uur en iedereen met een beperking is van harte welkom om mee te spelen of gezellig te komen kijken. Deze dag is voor iedereen gratis, dus neem vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, buren en gezellige kennissen mee en kom met z'n allen kennis maken met honkballen bij de Poema's... Houd de website in de gaten, want als het weer het niet toelaat verplaatsen we de Open dag naar een andere datum. Heb je vragen over honkballen bij de Poema's, stel ze via: honkbal@portlandpoemas.nl of kijk voor meer informatie op de rest van onze website.

Tot zaterdag de 31e!

 


10 MAART NL DOET 2018

news-image

Op zaterdag 10 maart 2018 wordt de landelijke actie "NL DOET" weer gehouden.

Voor de Portland Poema's sluit deze datum heel mooi aan bij de start van het buitenseizoen. Wij willen op deze dag dan ook graag met hulp van jou het complex helemaal speelklaar voor de competitie maken.


Gezien de nog niet herstelde stormschade op het complex (veel takken en kapotte hekwerken) is er genoeg te doen. Het zou te gek zijn als je bereid bent om ook een handje uit de mouwen te willen steken. 
Van 10 - 16 uur gaan we met ons allen aan de slag.

Wanneer je in de gelegenheid bent om mee te komen helpen, meld je dan even aan via honkbal@portlandpoemas.nl.

Hopelijk tot zaterdag 10 maart!


Scheidsrechtercursus

news-image

 

Heb je altijd al meer willen weten over honkbal? Wil je als lid of ouder ook wel eens actief meedoen? En daarbij een ander helpen en iets bijbrengen? Dan hebben we nu iets leuks…!!!

 

 Lijkt het jou leuk als trainer, lid, oud-lid, ouder om eens kennis te maken met deze kant van honkbal? Dan is dit nu jouw kans!! Het is geheel vrijblijvend. Op deze manier kun je eens proeven van een andere positie op het veld. Plaat-scheidrechter, honk-scheidsrechter er zijn zelfs daarin veel mogelijkheden.

ZATERDAG 3 MAART VAN 13.00 - 15.00 UUR

Gegeven door André Ficken van HSV The Saints (hoofdklasse scheidsrechter)

Bij Stichting DOCK Charlois
Clemensstraat 111
3082 CE  Rotterdam

Waarom is het leuk?
Het is een andere kant van honkbal die niet iedereen meemaakt.
Je bent interactief bezig, lekker in de buitenlucht en, wanneer je daarvoor kiest, ondersteun je zelfs de coaches op het veld door aan hun spelers uit te leggen waar ze de fout in gaan vanuit het oogpunt van de scheids.

Kom gewoon eens kijken!
Meld je aan op rebecca@portlandpoemas.nl zodat de organisatoren weten dat je komt.

 


OEFENWEDSTRIJDEN

news-image

Komend weekend beginnen eindelijk de oefenwedstrijden voor de jeugd. Zondag 4 maart starten we het honkbalseizoen 2018 met een drietal jeugdwedstrijden in Sportzaal Portland (De Beurs 41 - Rhoon). Lekker binnen - bij de verwarming - een balletje gooien, vangen, fielden en hopelijk lekker hard slaan :-)

Vanaf 10 uur is de zaal open en spelen de Pupillen 1, 2 en HB Aspiranten tegen de teams van Blue Birds. Door de coaches zullen de verzameltijden nog worden gecommuniceerd.

Vanaf 10 maart zullen de wedstrijden buiten worden gespeeld (mits het weer het toelaat natuurlijk). Zie onderstaand het schema oefenwedstrijden zoals dit tot op dit moment actueel is. Helaas is het aantal wedstrijden dat de afgelopen weken nog verplaatst is naar andere tijdstippen of dagen erg groot. Hopelijk zal in het onderstaande schema niet teveel wijzigingen, maar die garantie kunnen wij helaas niet geven. Daarnaast zijn de geplande wedstrijden in het paasweekend (van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april) nog zo onduidelijk dat wij hier slechts twee wedstrijden van in het schema hebben opgenomen. Zodra daar meer duidelijkheid over is maken wij dit bekend.

Op naar een gezellig en succesvol seizoen... 

 

  Datum Tijd Team Tegenstander   Locatie
 Zo 4 maart 10.15 - 11.45 Pup 2 Blue Birds   Sportzaal Portland
 Zo 4 maart 11.45 - 13.15 Pup 1 Blue Birds   Sportzaal Portland
 Zo 4 maart 13.15 - 14.45 Asp Blue Birds   Sportzaal Portland
 Zo 4 maart 15:00 - 16:00 HB Training   Sportzaal Portland
 Za 10 maart 10:00 - 11:30 PUP 2 Birds   Thuis
 Za 10 maart 15:00 - 16:30 Asp Holy   Thuis
 Zo 11 maart 11:00 - 12:30 PUP 1 Blue Birds   Thuis
 Zo 11 maart 13:00 - 16:00 GHB Wervingsdag   Sportzaal HSV Saints
 Za 17 maart 10:00 - 11:30 BBM Holy BBR   Thuis
 Zo 18 maart 10:00 - 11:30 HB Neptunus   Uit
 Za 24 maart ?* BBM Schiedam Toernooi*   Uit
 Za 24 maart ?* PUP 1 Schiedam Toernooi*   Uit
 Za 24 maart ?* ASP Schiedam Toernooi*   Uit
 Zo 25 maart 12:30 - 14:00 HB Alphians   Uit
 Za 31 maart 10:00 - 11:00 BBM Blue Hitters   Uit
 Za 31 maart 10:00 - 11:30 PUP 2 Blue Hitters   Uit

 

De tijden in het toenooischema van Schiedam op zaterdag 24 maart zullen zodra deze beschikbaar zijn via de coaches worden verspreid.


DEEL 2: EEN NIEUWE HONKBALACCOMMODATIE AAN DE OLDEGAARDE!

Wat is nu de stand van zaken ten aanzien van de nieuwe accommodatie?

Afgelopen vrijdag hebben wij een overleg gehad met de drie honkbalverenigingen die gebruik willen gaan maken van de accommodatie. Hierbij hebben wij een inventarisatie met ondersteuning van Rotterdam Sportsupport doorlopen van de Stichting Waarborgfonds Sport. Deze stichting is bij het samenstellen van het samenwerkingsverband tussen de drie verenigingen betrokken op het gebied van financiële draagkracht. Zij gaan de verenigingen toetsen om zo vast te kunnen stellen of de drie samenwerkende verenigingen financieel sterk genoeg staan om de financiële verplichtingen te kunnen voldoen die horen bij het huren van de nieuwe accommodatie. Hiervoor dient de Poema's deze week het door ons ontvangen inventarisatieformulier in te vullen en te voorzien van een aantal bijlagen (zoals onze statuten en een meerjarenbegroting).

In navolging op de tekeningen van de nieuwe accommodatie die wij onder ogen hebben gekregen van de Gemeente Rotterdam hebben wij als Portland Poema's nog een aantal aanvullende wensen in een lijstje vastgelegd. Daar wordt momenteel door de Gemeente naar gekeken en worden hier prijskaartjes aan gehangen.

Daarnaast krijgen wij als het goed is van Rotterdam Sportsupport op korte termijn een lijst toegezonden met punten waarop zij samenwerkende verenigingen adviseren om afspraken met elkaar over te maken. Wanneer deze lijst door ons is ontvangen zullen wij met het bestuur deze lijst doornemen. Op 15 maart staat een vervolggesprek gepland waarin deze punten dan door de drie verenigingen zal worden doorgenomen. Daarnaast zullen wij dan ook nog voorzien worden van juridisch advies ten aanzien van veranderende Europese wetgeving die wel eens invloed zou kunnen hebben op de wijze waarop "formeel/juridisch" de samenwerking tussen de drie verenigingen zal worden gegoten.

In de tussentijd zullen jullie misschien wel al activiteiten op het complex kunnen zien. Want als het goed is gaat de Gemeente Rotterdam een aantal anti-kraak bewoners in het clubgebouw huisvesten. En daarvoor dient het clubgebouw wel eerst te worden opgeknapt.

Zo, zijn jullie ook weer helemaal op de hoogte van de gang van zaken van de nieuwe accommodatie! Mochten jullie echter nog vragen hebben, schroom niet om deze bij één van de bestuursleden te stellen.


Een nieuwe honkbalaccommodatie aan de Oldegaarde!

Beste honkbalvrienden,

Wat hebben wij er lang op moeten wachten. En wat heeft het allemaal veel tijd en moeite gekost. Maar......

Afgelopen woensdag hebben wij met het Bestuur een overleg gehad met onze gesprekspartner van de Gemeente Rotterdam over een nieuwe honkbalaccommodatie op Rotterdam-Zuid. Bij dit gesprek waren ook afgevaardigden van Urban 010 en de Rascals aanwezig. Zoals jullie waarschijnlijk weten zijn dit twee andere honkbalverenigingen die actief zijn op Rotterdam-Zuid die helemaal geen accommodatie hebben. Het afgelopen seizoen hebben deze twee verenigingen al gebruik gemaakt van onze huidige accommodatie.
Tijdens dit overleg hebben wij te horen gekregen dat De Gemeente Rotterdam de accommodatie van een voormalige voetbalvereniging (Kocatepe) op de kruising van de Oldegaarde en de Zuiderparkweg om wil gaan bouwen tot een honkbalaccommodatie. Op deze accommodatie zullen zowel een volwaardig honk- als softbalveld worden aangelegd. Daarnaast gaan wij er nog ons best voor doen om nog een aanvullend Beeball veldje in te laten passen, maar dan hebben wij het over "de details".

Via deze link kunnen jullie één van de concept tekeningen zien die De Gemeente Rotterdam heeft laten maken. Dit plaatje geeft een indruk van hoe de accommodatie eruit gaat zien. Maar meer dan een indruk is het dus ook nog niet.

De rode gebouwen ten Noorden van het softbalveld zijn de kantine en de kleedkamers. De bestaande kantine en kleedkamers zullen worden opgeknapt. De ingang van de accommodatie bevindt zich ten Zuiden van het softbalveld waar de zwarte driehoek/pijl naar boven wijst, aan de Oldegaarde.

Lees meer

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18