Laatste Nieuws

Scheidsrechtercursus

news-image

 

Heb je altijd al meer willen weten over honkbal? Wil je als lid of ouder ook wel eens actief meedoen? En daarbij een ander helpen en iets bijbrengen? Dan hebben we nu iets leuks…!!!

 

 Lijkt het jou leuk als trainer, lid, oud-lid, ouder om eens kennis te maken met deze kant van honkbal? Dan is dit nu jouw kans!! Het is geheel vrijblijvend. Op deze manier kun je eens proeven van een andere positie op het veld. Plaat-scheidrechter, honk-scheidsrechter er zijn zelfs daarin veel mogelijkheden.

ZATERDAG 3 MAART VAN 13.00 - 15.00 UUR

Gegeven door André Ficken van HSV The Saints (hoofdklasse scheidsrechter)

Bij Stichting DOCK Charlois
Clemensstraat 111
3082 CE  Rotterdam

Waarom is het leuk?
Het is een andere kant van honkbal die niet iedereen meemaakt.
Je bent interactief bezig, lekker in de buitenlucht en, wanneer je daarvoor kiest, ondersteun je zelfs de coaches op het veld door aan hun spelers uit te leggen waar ze de fout in gaan vanuit het oogpunt van de scheids.

Kom gewoon eens kijken!
Meld je aan op rebecca@portlandpoemas.nl zodat de organisatoren weten dat je komt.

 


OEFENWEDSTRIJDEN

news-image

Komend weekend beginnen eindelijk de oefenwedstrijden voor de jeugd. Zondag 4 maart starten we het honkbalseizoen 2018 met een drietal jeugdwedstrijden in Sportzaal Portland (De Beurs 41 - Rhoon). Lekker binnen - bij de verwarming - een balletje gooien, vangen, fielden en hopelijk lekker hard slaan :-)

Vanaf 10 uur is de zaal open en spelen de Pupillen 1, 2 en HB Aspiranten tegen de teams van Blue Birds. Door de coaches zullen de verzameltijden nog worden gecommuniceerd.

Vanaf 10 maart zullen de wedstrijden buiten worden gespeeld (mits het weer het toelaat natuurlijk). Zie onderstaand het schema oefenwedstrijden zoals dit tot op dit moment actueel is. Helaas is het aantal wedstrijden dat de afgelopen weken nog verplaatst is naar andere tijdstippen of dagen erg groot. Hopelijk zal in het onderstaande schema niet teveel wijzigingen, maar die garantie kunnen wij helaas niet geven. Daarnaast zijn de geplande wedstrijden in het paasweekend (van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april) nog zo onduidelijk dat wij hier slechts twee wedstrijden van in het schema hebben opgenomen. Zodra daar meer duidelijkheid over is maken wij dit bekend.

Op naar een gezellig en succesvol seizoen... 

 

  Datum Tijd Team Tegenstander   Locatie
 Zo 4 maart 10.15 - 11.45 Pup 2 Blue Birds   Sportzaal Portland
 Zo 4 maart 11.45 - 13.15 Pup 1 Blue Birds   Sportzaal Portland
 Zo 4 maart 13.15 - 14.45 Asp Blue Birds   Sportzaal Portland
 Zo 4 maart 15:00 - 16:00 HB Training   Sportzaal Portland
 Za 10 maart 10:00 - 11:30 PUP 2 Birds   Thuis
 Za 10 maart 15:00 - 16:30 Asp Holy   Thuis
 Zo 11 maart 11:00 - 12:30 PUP 1 Blue Birds   Thuis
 Zo 11 maart 13:00 - 16:00 GHB Wervingsdag   Sportzaal HSV Saints
 Za 17 maart 10:00 - 11:30 BBM Holy BBR   Thuis
 Zo 18 maart 10:00 - 11:30 HB Neptunus   Uit
 Za 24 maart ?* BBM Schiedam Toernooi*   Uit
 Za 24 maart ?* PUP 1 Schiedam Toernooi*   Uit
 Za 24 maart ?* ASP Schiedam Toernooi*   Uit
 Zo 25 maart 12:30 - 14:00 HB Alphians   Uit
 Za 31 maart 10:00 - 11:00 BBM Blue Hitters   Uit
 Za 31 maart 10:00 - 11:30 PUP 2 Blue Hitters   Uit

 

De tijden in het toenooischema van Schiedam op zaterdag 24 maart zullen zodra deze beschikbaar zijn via de coaches worden verspreid.


DEEL 2: EEN NIEUWE HONKBALACCOMMODATIE AAN DE OLDEGAARDE!

Wat is nu de stand van zaken ten aanzien van de nieuwe accommodatie?

Afgelopen vrijdag hebben wij een overleg gehad met de drie honkbalverenigingen die gebruik willen gaan maken van de accommodatie. Hierbij hebben wij een inventarisatie met ondersteuning van Rotterdam Sportsupport doorlopen van de Stichting Waarborgfonds Sport. Deze stichting is bij het samenstellen van het samenwerkingsverband tussen de drie verenigingen betrokken op het gebied van financiële draagkracht. Zij gaan de verenigingen toetsen om zo vast te kunnen stellen of de drie samenwerkende verenigingen financieel sterk genoeg staan om de financiële verplichtingen te kunnen voldoen die horen bij het huren van de nieuwe accommodatie. Hiervoor dient de Poema's deze week het door ons ontvangen inventarisatieformulier in te vullen en te voorzien van een aantal bijlagen (zoals onze statuten en een meerjarenbegroting).

In navolging op de tekeningen van de nieuwe accommodatie die wij onder ogen hebben gekregen van de Gemeente Rotterdam hebben wij als Portland Poema's nog een aantal aanvullende wensen in een lijstje vastgelegd. Daar wordt momenteel door de Gemeente naar gekeken en worden hier prijskaartjes aan gehangen.

Daarnaast krijgen wij als het goed is van Rotterdam Sportsupport op korte termijn een lijst toegezonden met punten waarop zij samenwerkende verenigingen adviseren om afspraken met elkaar over te maken. Wanneer deze lijst door ons is ontvangen zullen wij met het bestuur deze lijst doornemen. Op 15 maart staat een vervolggesprek gepland waarin deze punten dan door de drie verenigingen zal worden doorgenomen. Daarnaast zullen wij dan ook nog voorzien worden van juridisch advies ten aanzien van veranderende Europese wetgeving die wel eens invloed zou kunnen hebben op de wijze waarop "formeel/juridisch" de samenwerking tussen de drie verenigingen zal worden gegoten.

In de tussentijd zullen jullie misschien wel al activiteiten op het complex kunnen zien. Want als het goed is gaat de Gemeente Rotterdam een aantal anti-kraak bewoners in het clubgebouw huisvesten. En daarvoor dient het clubgebouw wel eerst te worden opgeknapt.

Zo, zijn jullie ook weer helemaal op de hoogte van de gang van zaken van de nieuwe accommodatie! Mochten jullie echter nog vragen hebben, schroom niet om deze bij één van de bestuursleden te stellen.


Een nieuwe honkbalaccommodatie aan de Oldegaarde!

Beste honkbalvrienden,

Wat hebben wij er lang op moeten wachten. En wat heeft het allemaal veel tijd en moeite gekost. Maar......

Afgelopen woensdag hebben wij met het Bestuur een overleg gehad met onze gesprekspartner van de Gemeente Rotterdam over een nieuwe honkbalaccommodatie op Rotterdam-Zuid. Bij dit gesprek waren ook afgevaardigden van Urban 010 en de Rascals aanwezig. Zoals jullie waarschijnlijk weten zijn dit twee andere honkbalverenigingen die actief zijn op Rotterdam-Zuid die helemaal geen accommodatie hebben. Het afgelopen seizoen hebben deze twee verenigingen al gebruik gemaakt van onze huidige accommodatie.
Tijdens dit overleg hebben wij te horen gekregen dat De Gemeente Rotterdam de accommodatie van een voormalige voetbalvereniging (Kocatepe) op de kruising van de Oldegaarde en de Zuiderparkweg om wil gaan bouwen tot een honkbalaccommodatie. Op deze accommodatie zullen zowel een volwaardig honk- als softbalveld worden aangelegd. Daarnaast gaan wij er nog ons best voor doen om nog een aanvullend Beeball veldje in te laten passen, maar dan hebben wij het over "de details".

Via deze link kunnen jullie één van de concept tekeningen zien die De Gemeente Rotterdam heeft laten maken. Dit plaatje geeft een indruk van hoe de accommodatie eruit gaat zien. Maar meer dan een indruk is het dus ook nog niet.

De rode gebouwen ten Noorden van het softbalveld zijn de kantine en de kleedkamers. De bestaande kantine en kleedkamers zullen worden opgeknapt. De ingang van de accommodatie bevindt zich ten Zuiden van het softbalveld waar de zwarte driehoek/pijl naar boven wijst, aan de Oldegaarde.

Lees meer

Voorlopige Teamindeling 2018

De technische Commissie heeft de voorlopige teamindeling van het seizoen 2018 gemaakt. In eerste instantie geeft dit slechts aan bij welke training de spelers verwacht worden. Door op de "Lees meer" knop te klikken zijn de bestanden met de teamindeling te benaderen. Wanneer iemand ontbreekt in de teamindeling of wanneer iemand onterecht nog in een team is ingedeeld, stuur dan even een e-mail naar tc@portlandpoemas.nl.

Lees meer

Zaaltraining 2018

Vanaf woensdag 10 januari start de zaaltraining weer in 2018. Hieronder is in een overzicht weergegeven welke teams op welke tijdstippen trainen. De trainingen vinden allemaal weer plaats in Sporthal De Beurs in Rhoon-Portland. Alleen de trainingen voor het G-team vormen daar een uitzondering op. Deze kanjers trainen in de "Wereld op Zuid". 

Vanaf zondag 14 januari gaan de pitcher-catcher trainingen weer van start. Deze trainingen zijn toegankelijk voor alle teams. Wanneer je als speler mee wilt doen met de pitcher-catcher trainingen, meldt dat dan bij je trainer/coach.

  Dag Tijd   Training
  Woensdag 16:30 - 17:30   Beeball
  Woensdag 16:30 - 17:30   Pupillen 2
  Donderdag 19:30 - 20:30   G-honkbal
  Zondag 11:00 - 12:30   Pupillen 1
  Zondag 12:30 - 13:30   Pitcher-Catcher 
  Zondag 13:30 - 15:00   Aspiranten
  Zondag 15:00 - 16:00   Senioren 

Nieuwjaarsreceptie

news-image

Op zondag 7 januari vindt de nieuwjaarsreceptie van de Poema's plaats in ons eigen clubgebouw. De deuren gaan om 15.00 uur open en de receptie zal tot ongeveer 18.00 uur duren. Jullie zijn uiteraard allemaal welkom om een toost uit te brengen op een nieuw mooi honkbaljaar in 2018. Wanneer er zich de komende weken nog ontwikkelingen voordoen wat betreft onze accommodatie, dan maken wij deze uiteraard bij de nieuwjaarsreceptie wereldkundig.


Start zaaltrainingen 2018

news-image

Vanaf woensdag 10 januari gaan de zaaltrainingen weer van start in Sporthal De Beurs in Portland. De Beeball Rookies en de Pupillen 2 (voormailg Pupillen 3) zullen op de woensdagen blijven trainen van 16.30 - 17.30 uur.

Op 11 januari gaan we weer gezellig verder met de G-honkbaltrainingen in de Wereld op Zuid.

De overige teams zullen trainen op de zondagen, dus vanaf 14 januari. De trainingstijden voor de zondag zullen later kenbaar worden gemaakt. Voor onder andere de pitcher-catcher trainingen moeten nog besluiten worden genomen hoe dit in het trainingsrooster zal worden ingepast. Hierover dus later meer!


Teamindeling 2018

news-image

De komende weken zal de Technische Commissie de balans opmaken met de jeugdleden die aan de begin van komend seizoen bij de Poema's aan het honkballen gaan. Op basis van leeftijd en persoonlijke ontwikkeling zullen de teams voorlopig worden ingedeeld. Dit houdt in dat de teams in de aangegeven samenstelling zullen starten met de zaaltrainingen. Eventuele ontwikkelingen op zowel het gebied van het ledenbestand als op persoonlijke ontwikkeling van de spelers kunnen nog leiden tot verschuivingen binnen de teams voordat het wedstrijdseizoen daadwerkelijk van start gaat.

De voorlopige teamindeling zal uiterlijk 3 januari worden gecommuniceerd. Dit is een week voordat de zaaltrainingen van 2018 gaan beginnen.


Terugblik Sinterklaasfeest G-Team

news-image

Wat een heerlijke training met superveel lol hebben we 8 december gehad met het G-honkbalteam.
Iedereen dacht dat Sinterklaas al onderweg was naar Spanje, maar speciaal voor onze G-honkballers was hij toch nog even gebleven met 2 van zijn pieten.

Sinterklaas was na alle drukte nog topfit, want nadat zijn pieten een partijtje honkbal hadden meegespeeld en daarbij een homerun hadden gelopen, wilde hij ook heel graag een balletje slaan. Natuurlijk wel van een paaltje, want dat is best moeilijk vanaf een toss-pitch.
Ondanks dat we het allemaal een toffe baas vinden was de strijd om 'm op een honk uit te maken flink aanwezig en kwam de Sint niet verder dan het 1e honk. Iedereen deed zijn stinkende best om Sinterklaas te laten zien wat we het afgelopen jaar allemaal geleerd hadden van de nieuwe trainers. En wat fijn om eens rustig met Sint te kunnen praten. Er werd veel tegen hem verteld, mooie verhalen over het honkbal, de Poema's, maar natuurlijk ook over andere dingen. Natuurlijk waren er volop kado's en snoepgoed voor alle spelers en begeleiding. Op 11 januari gaan we weer gezellig verder met de G-honkbaltrainingen in de Wereld op Zuid.

Lees meer

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12