Laatste Nieuws

Is it a bird? Is it a plane?

news-image

Al jaren is Jeroen één van de sterren van het G-Honkbalteam van de Portland Poema's. Het is dan ook geen nieuws als we Jeroen op de donderdagavond op ons complex lekker aan het honkballen zien. Maar donderdag 5 april zal vanaf nu in de analen terugkomen als keerpunt in de carrière van Jeroen, daar zijn wij van overtuigd. Waarom is dat dan vragen jullie jezelf natuurlijk af. Nou, op die illustere donderdagavond werd in het luchtruim boven het honkbalveld een vliegend object waargenomen. Was het een vogel? Was het een vliegtuig? Niets van dat alles, het was Jeroen die voor het eerst op het veld dook naar een bal! Jullie lezen het goed, Jeroen duikt tegenwoordig dus zelfs naar ballen. Hoewel op het fanatisme van Jeroen nooit iets is aan te merken, gaat Jeroen hiermee toch weer een niveau omhoog.

Inmiddels hebben we Jeroen laten weten dat dit soort acties natuurlijk ook meer verwachtingen schept naar de toekomst. Vooralsnog blijft Jeroen volledig zichzelf en weet hij ook dat hij nu waarschijnlijk eerst met de druk om moet leren gaan van de hoog gespannen verwachtingen. Wij zullen in ieder geval bij de eerst volgende keer dat er een bal op duikafstand richting Jeroen gaat onze adem niet meer inhouden, die pakt Jeroen gewoon!


Heb jij ook een leuke anekdote?

news-image

Heb jij ook een leuke anekdote zoals de snoekduik van Jeroen? Schroom dan niet en stuur jouw anekdote naar communicatie@portlandpoemas.nl. Ook kan je naar dit mailadres andere stukjes insturen voor op de website of voor in de nieuwsbrief. Denk dan bijvoorbeeld aan wedstrijdverslagen, initiatieven om binnen de vereniging iets te ondernemen of andere input die leuk of nuttig is voor de vereniging. Samen kunnen we de website tot een levendige plek maken om informatie met elkaar te delen.

Wij hopen dit seizoen op veel journalistieke hoogtepunten!
Mocht je het schrijven nu niet zo leuk vinden, maar je hebt wel een mooi verhaal. Kom je verhaal dan gewoon vertellen aan Ingrid of Chris dan gaan wij ermee aan de slag.


Collecte Fonds Gehandicaptensport

news-image

Van 1 t/m 7 april 2018 collecteert het G-Honkbal team voor het Fonds Gehandicaptensport.


De Portland Poema's heeft een team van 12 enthousiaste spelers, die het hele jaar door op donderdag actief trainen!
Dit fonds draagt bij aan het verbeteren van sporten voor mensen met een handicap.

50% van de opbrengst van de collecte komt ten goede van de eigen vereniging.
Met dit geld willen we sparen voor tenues en materiaal, om zo als trotse Poema's het veld op te kunnen!

Het streven is namelijk om dit jaar aan zoveel mogelijk toernooien mee te doen.
Hiervoor is het belangrijk om goed voor de dag te komen.

Mocht je een bijdrage willen leveren, dan staat er een collectebus in de kantine op de bar.
Voor vragen kun je emailen naar g-honkbal@portlandpoemas.nl of spreek een van de coaches aan op de donderdag!

Sportieve groet,

De G-Honkbal coaches, Charlie, Irma, Laura en Mignon


Algemene Ledenvergadering op donderdag 19 april

news-image

Het is er weer tijd voor, de voorjaarseditie van de Algemene Ledenvergadering. Hierbij dan ook direct de uitnoding voor al onze leden. Op 19 april zal de "ALV" in ons eigen clubhuis worden gehouden. Vanaf 20 uur zijn jullie allemaal van harte welkom en vanaf stipt 20.30 uur starten we de vergadering. De vergadering zal tot uiterlijk 22 uur duren. 

Wij hopen op een grote opkomst te kunnen rekenen. Tot donderdag de 19e!


Rabobank Clubkas Campagne

news-image

Wij doen mee met de Rabobank Clubkas Campagne!

Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 75.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Ook wij doen mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen. Wij hopen een mooi bedrag te kunnen verdienen dat we natuurlijk kunnen gaan gebruiken voor het organiseren van activiteiten voor onze leden en de aanschaf van honkbalmateriaal. 

Hier hebben we jouw hulp bij nodig! 

Ben jij lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde? Dan moet je een stemcode via de post hebben ontvangen. Gebruik de code en stem dan van 27 maart tot en met 10 april op onze vereniging via www.clubkascampagne.nl! Laat je omgeving weten dat wij meedoen en verzamel zoveel mogelijk stemmen. 

Klik hier voor meer informatie of klik hier voor een kort promofilmpje over de aktie.

Alvast bedankt voor het stemmen!


"De Toekomst van de Sportvereniging"

news-image

Vorige week hebben de Poema's de bijeenkomst "De Toekomst van de Sportvereniging" bijgewoond. Deze bijeenkomst is georganiseerd door Rotterdam Sportsupport. Hierbij stond de vraag "Is jouw vereniging klaar voor de toekomst?" centraal.

Op het eerste oog een eenvoudige vraag, maar het antwoord laat zich niet alleen in een ‘ja’ of ‘nee’ vangen. De wereld om ons heen draait door, het hedendaagse sportlandschap verandert. Ook (Rotterdamse) sportverenigingen staan voor nieuwe uitdagingen. Met het organiseren van deze inspiratie- en brainstormsessie in Bibliotheektheater Rotterdam bespraken verenigingen met elkaar en vele anderen wat er nodig is om mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen, aldus Peter Lammens van Rotterdam Sportsupport.

Kijk eens door het klikken op deze link naar het mooie online magazine dat Rotterdam Sportsupport hiervan gemaakt heeft en spot daarbij de afvaardiging van de Poema's! De eerste persoon die via chris@portlandpoemas.nl correct meldt op welk moment in het sfeerimpressie filmpje de Poema's voor het eerst te zien zijn, krijgt van Chris een gratis consumptie in de kantine!

Natuurlijk horen wij ook graag van jullie of jullie ideeën hebben over dingen die wij anders kunnen doen binnen onze vereniging om de boot naar 2030 niet te missen.

 Klik op de "Lees meer" knop om een selecie uit de fotogallerij te bekijken. Klik op één van die foto's voor de hele fotorapportage van Rotterdam Sportsupport.

Lees meer

Opening Sport Plaza Zuiderpark

news-image

Op zondag 22 april wordt het sportseizoen van Sport Plaza in het Zuiderpark geopend. Zoals ieder jaar zullen wij daar met de Poema's ook weer aanwezig zijn. Dit jaar met misschien nog wel meer binding met Sport Plaza dan ook. Want wie weet zijn wij over een paar maanden wel medebewoners van het Zuiderpark.

Lijkt het je leuk om te helpen bij de activiteiten van de Poema's? Meld je dan aan via de KNSBS Competitie App. Binnenkort kan je jezelf via de app aanmelden voor deze activiteit als vrijwilliger. De Poema's zullen daar clinics geven, maar alle hulp is welkom, of het nu gaat om het noteren van namen van mensen die mee willen doen, het inschenken van wat te drinken, het in de gaten houden van de tijd of het geven van technische honkbaladviezen. Dus als de vrijwilligerstaak voorbij komt in de KNBSB App, schroom dan niet om je aan te melden.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18