Laatste Nieuws

Opening Sportseizoen 2016 in het Zuiderpark

news-image

Zondag 17 april vind in het Sportplaza Zuiderpark aan de Oldegaarde 21 van 12.00 - 16.00 uur de opening van het sportseizoen 2016 plaats. Hiervoor zijn we vanuit de Portland Poema's nog op zoek naar kids, ouders en coaches die willen assiteren bij de clinic's die door onze vereniging worden verzorgd op deze altijd gezellige dag. Uiteraard kunnen de Poema's zelf ook eens rondkijken bij de rest van de activiteiten die plaatsvinden in het Zuiderpark.

De stichting Thuis op straat organiseert elk jaar aan het begin van het seizoen de opening van het sportseizoen op de Sportplaza Zuiderpark. Dat doen ze voor alle sporters en in sport geïnteresseerden van Rotterdam (zuid). Ze doen dit met een aantrekkelijk programma van sport, fun en show. Het programma wordt verzorgd door allerlei verenigingen en organisaties, waaronder dus ook de Portland Poema's, die een aanbod op dit gebied hebben. Deze dag is voor iedereen die eens een (andere) sport wil uitproberen of gewoon zin heeft in een leuke of sportieve dag.

Het aanbod bestaat uit workshops, clinics, shows, demonstraties en demowedstrijden.
Op deze dag zijn er de volgende sporten te doen: Hockey, Basketball, Padel, Cheerleading, Korfbal, American Football, Atletiek, Judo, Yoga, Honkbal, volleybal, Personal coaching, Handbal, Tennis, Booth camp, Dans en Frisbeesport.
De aanbieders van deze sporten zijn: Tempo '34, RZ Basketball, 010 cheerleaders, DOCK, OZC Korfbal, 010 Trojans, Rotterdam Atletiek, S.V. Hagendoorn, Samadhi, Portland Poema's, Volley Zuid, Efficient steps, RHV Snelwiek, Deuce Again, BZC Zuiderpark, Course Disc Golf en de SKVR. Op het gebied van Fun, kan je je deze dag uitleven op de slingerbal, stormbaan en aquabubbles. Echt bijzonder zijn de workshops op het gebied van Slacklinen (lopen en kunstjes doen op een dun koord) en de workshop jongleren.

Iedereen die deze dag minimaal 4 sporten heeft gedaan kan een gratis smoothie ophalen bij de Horeca tent. Kortom heel veel sportief plezier op een dag, wat eigenlijk niemand mag missen.


Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

Het zal de koffiedrinkers onder ons de laatse tijd niet ontgaan zijn dat we met het koffiezetapparaat in de kantine weinig Barista prijzen zouden winnen. Maar, dankzij Toine Neeleman (vader van Dylan en kersverse Team Manager van Aspiranten 2) en Bill van der Hout (geen verdere introductie nodig) komt er weer koffie uit het koffiezetapparaat! De heren hebben alle los te halen onderdelen eruit gehaald en de boel eens goed schoongemaakt.

Hulde heren!


Oefenwedstrijden > komend weekend...

news-image

Vrijdag 1 april
HSB » 19.30 uur: Herensoftbal / Spikes vs. Poema's
-> Uit in Spijkenisse

Zaterdag 2 april
BBM » 10.30 uur: BeeBall Majors / Poema's Cubs vs. Athletics
-> Thuis bij de Poema's
PUP2 » 09.00 uur: Honkbal Pupillen 2 / Toernooi bij Orioles -> Uit in Bergschenhoek
PUP1 » 10.00 uur: Honkbal Pupillen 1 / Driekamp bij Schiedam -> Uit in Schiedam
ASP2 » 13.00 uur: Honkbal Aspiranten 2 / Poema's-2 vs. Athletics -> Thuis bij de Poema's
DSB » 17.00 uur: Damessoftbal / Blue Hitters vs. Blue Birds -> 'Thuis' bij de Blue Hitters

Zondag 3 april
BBR » 10.00 uur: BeeBall Rookies / Poema's Pups vs. Eurostars -> Thuis bij de Poema's
ASP1 » 10.30 uur: Honkbal Aspiranten 1 / Toernooi bij Orioles -> Uit in Bergschenhoek
HB-S » 10.45 uur: Honkbal Senioren / Toernooi bij Red Sox -> Uit in Uden


Lancering nieuwe Poema-website

news-image

Het heeft een tijdje mogen duren, maar het is zover. Vandaag ziet de nieuwe website van de Portland Poema's het levenslicht. Niet alleen zal het jullie opvallen dat de lay-out anders is. Het zal jullie ook opvallen dat de site up-to-date is. Een wedstrijdkalender, info over de samenstelling en trainingstijden van de teams, SportPlus+ activiteiten en juiste contactgegevens. Het is slechts een greep van wat je op de nieuwe site te wachten staat.

Hoewel we ons stinkende best hebben gedaan om de site foutloos te lanceren, zullen er zich nog best wat kinderziektes gaan openbaren. Als je iets op de site tegenkomt dat niet klopt, trek dan gerust aan de bel. Oh nee, we hebben tegenwoordig een contactformulier dat je even kan invullen. Ook als jullie zaken op de site missen, schroom dan niet om ons dat te laten weten. De website is nu gelanceerd, maar dit betekent zeker niet dat we klaar zijn met het (verder) ontwikkelen van de website. We zullen jullie nog regelmatig informeren over extraatjes die nog op de website zullen gaan verschijnen.
Wij gaan ervan uit dat de nieuwe website ook daadwerkelijk een "homepage" voor jullie gaat worden. En dat we er onszelf straks allemaal thuis gaan voelen!


Workshop Scoren

news-image

Komend seizoen wordt er met een digitaal wedstrijdformulier gewerkt. Edwin, Charlie en Ingrid kunnen jullie daar meer over vertellen. Je kan alvast de sportlink-APP downloaded en inloggen met je e-mailadres die bekend is bij de ledenadministratie (anders werkt het niet). Zodra de competitie bekend is (en de wedstrijden zichtbaar zijn) wordt het gebruik van deze APP aan alle coaches, begeleiders en scheidsrechters uitgelegd.

Alle begeleiders en ouders die komend seizoen willen gaan scoren kunnen zich aanmelden voor een workshop scoren bij Ingrid. Op een (of een paar) avonden nemen we dan alle mogelijkheden over het scoren door. Door te kunnen scoren is het spel – als ouder – leuker te volgen... Voor meer informatie en/of aanmelding voor het scoren: ingrid@portlandpoemas.nl


NLdoet bij de Poema's

news-image

Op zaterdag 12 maart wordt er volop geklust op onze accommodatie. Natuurlijk kunnen we daar alle hulp bij gebruiken. Heeft u twee linkerhanden? Geen probleem, want er zijn ook andere klusjes te doen > zonder zaag, hamer, kwast of schroevendraaier :-)
Om 10 uur staat de koffie klaar. Er wordt de hele dag geklust tot laat in de middag, zo kan je tussendoor een wedstrijd bekijken of spelen. Hopelijk kunnen we met z’n allen de accommodatie speel-klaar maken voor het komende honkbalseizoen!


Oefenwedstrijden

De oefenwedstrijden zijn bekend. We zijn gestart met het G-Honkbalteam in de zaal op 30 januari met een leuke G-clinic/wedstrijd tegen het G-Force team van de Saints en eindigen in het weekend van 3 april met een Honkbal Senioren toernooi bij Red Sox in Uden. Via de eigen coaches volgt de rest van de team-informatie, over de verzameltijd, etc… Het volledige oefenschema is te downloaden.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18