Laatste Nieuws

EK Honkbal 2016

news-image

Van 9 t/m 18 september vindt het EK honkbal in Nederland plaats op het Sportpark van de Pioniers. Wil je ook een wedstrijd gaan bekijken van de beste honkballers die Europa te bieden heeft? Hierbij de link naar het speelschema. Inmiddels is de kaartverkoop gestart. Klik hiervoor op deze link.


Lustrumfeest Poema's niet op 21 mei

news-image

Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering is 21 mei 2016 gekozen tot de dag waarop het Lustrumfeest van de Poema's plaats zou vinden. Nu blijkt dat 21 mei toch te kort dag is om alle gewenste activiteiten zorgvuldig voorbereid plaatst te kunnen laten vinden. Hierdoor zal het Lustrumfeest dus niet op 21 mei plaatsvinden. Het Lustrumfeest zal in combinatie met de familiedag in oktober gevierd gaan worden. In de komende maanden zullen wij jullie hier nader over informeren. Wij gaan ervan uit dat jullie begrip hebben voor de verschuiving. Een niet helemaal geslaagd feestje is naar ons idee niet wat bij een Lustrumfeest past.


Chris Beeckman geselecteerd voor Little League R'dam!

news-image

Chris Beeckman van ons Aspiranten 2 team heeft te horen gekregen dat hij is geselecteerd voor het Little League team Rotterdam. Dit betekent dat hij mee mag spelen tijdens het Nederlands kampioenschap. Proficiat Chris!
Wat zijn wij trots op jou zeg (en ook een beetje op de coach van Aspiranten 2). Heel veel succes op 18 en 19 juni en hopelijk winnen jullie het NK en mogen jullie ook spelen bij het EK (en wellicht ook WK in Amerika)?


Portland Poema's Run for KIKA

news-image

Op de Algemene Leden Vergadering van begin dit jaar opperde Aldrik Reigina, trainer/coach van Aspiranten 1, het idee om namens de Portland Poema’s met een team mee te doen aan ‘Run for KIKA”. Een initiatief dat wij als vereniging natuurlijk niet aan ons voorbij kunnen laten gaan. Doe mee! En klik op "Lees meer" voor meer informatie.

Lees meer

KNBSB organiseert 3 mei een honkbaldag bij de Orioles!

In opdracht van de KNBSB zal RUB (Rotterdam United Baseball) tijdens de meivakantie in de regio Rotterdam weer een honkbaldag organiseren voor de jeugd. Onder leiding van verschillende tophonkballers zal in de ochtend een aantal honkbal fundamentals getraind worden. Na de lunch zullen er teams gemaakt worden en worden de honkbal skills in de praktijk gebracht in één of meerdere wedstrijden. De meitour is bedoeld voor spelers die geboren zijn in de jaren 2001 t/m 2007 en zal gehouden worden op 3 mei 2016 bij de Orioles te Bergschenhoek. Via deze link kun je je inschrijven voor de meitour op 3 mei 2016. Ongeveer een week voor de trainingsdag ontvang je aanvullende informatie. Heb je interesse, schrijf je dan snel in! Het zou jammer zijn als je niet mee kunt doen omdat de inschrijving vol zit

Omdat aan de honkbaldag geen kosten verbonden zijn, willen wij als Portland Poema's graag een goed doel aan de inschrijving koppelen. Daarbij willen wij aansluiten bij de Baseball Against Cancer actie waar de honk- en softbaldag in Hoofddorp aan gekoppeld is. Dus als je besluit om je voor de honkbaldag in te schrijven, dan waarderen wij het als vereniging zeer, als je een bedrag van EUR 10 bij de kantine in een dichte envelop af wilt geven in de strijd tegen kanker. Schrijf hier dan KWF en jouw naam op. De opgehaalde donaties zullen wij bij de honkbaldag 'Baseball Against Cancer' aanbieden als donatie voor het KWF. Zie voor meer informatie: http://www.baseballagainstcancer.nl.


Opening Sportseizoen 2016 in het Zuiderpark

news-image

Zondag 17 april vind in het Sportplaza Zuiderpark aan de Oldegaarde 21 van 12.00 - 16.00 uur de opening van het sportseizoen 2016 plaats. Hiervoor zijn we vanuit de Portland Poema's nog op zoek naar kids, ouders en coaches die willen assiteren bij de clinic's die door onze vereniging worden verzorgd op deze altijd gezellige dag. Uiteraard kunnen de Poema's zelf ook eens rondkijken bij de rest van de activiteiten die plaatsvinden in het Zuiderpark.

De stichting Thuis op straat organiseert elk jaar aan het begin van het seizoen de opening van het sportseizoen op de Sportplaza Zuiderpark. Dat doen ze voor alle sporters en in sport geïnteresseerden van Rotterdam (zuid). Ze doen dit met een aantrekkelijk programma van sport, fun en show. Het programma wordt verzorgd door allerlei verenigingen en organisaties, waaronder dus ook de Portland Poema's, die een aanbod op dit gebied hebben. Deze dag is voor iedereen die eens een (andere) sport wil uitproberen of gewoon zin heeft in een leuke of sportieve dag.

Het aanbod bestaat uit workshops, clinics, shows, demonstraties en demowedstrijden.
Op deze dag zijn er de volgende sporten te doen: Hockey, Basketball, Padel, Cheerleading, Korfbal, American Football, Atletiek, Judo, Yoga, Honkbal, volleybal, Personal coaching, Handbal, Tennis, Booth camp, Dans en Frisbeesport.
De aanbieders van deze sporten zijn: Tempo '34, RZ Basketball, 010 cheerleaders, DOCK, OZC Korfbal, 010 Trojans, Rotterdam Atletiek, S.V. Hagendoorn, Samadhi, Portland Poema's, Volley Zuid, Efficient steps, RHV Snelwiek, Deuce Again, BZC Zuiderpark, Course Disc Golf en de SKVR. Op het gebied van Fun, kan je je deze dag uitleven op de slingerbal, stormbaan en aquabubbles. Echt bijzonder zijn de workshops op het gebied van Slacklinen (lopen en kunstjes doen op een dun koord) en de workshop jongleren.

Iedereen die deze dag minimaal 4 sporten heeft gedaan kan een gratis smoothie ophalen bij de Horeca tent. Kortom heel veel sportief plezier op een dag, wat eigenlijk niemand mag missen.


Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

Het zal de koffiedrinkers onder ons de laatse tijd niet ontgaan zijn dat we met het koffiezetapparaat in de kantine weinig Barista prijzen zouden winnen. Maar, dankzij Toine Neeleman (vader van Dylan en kersverse Team Manager van Aspiranten 2) en Bill van der Hout (geen verdere introductie nodig) komt er weer koffie uit het koffiezetapparaat! De heren hebben alle los te halen onderdelen eruit gehaald en de boel eens goed schoongemaakt.

Hulde heren!


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18