Laatste Nieuws

Heb jij ook een leuke anekdote?

news-image

Heb jij ook een leuke anekdote zoals de snoekduik van Jeroen? Schroom dan niet en stuur jouw anekdote naar communicatie@portlandpoemas.nl. Ook kan je naar dit mailadres andere stukjes insturen voor op de website of voor in de nieuwsbrief. Denk dan bijvoorbeeld aan wedstrijdverslagen, initiatieven om binnen de vereniging iets te ondernemen of andere input die leuk of nuttig is voor de vereniging. Samen kunnen we de website tot een levendige plek maken om informatie met elkaar te delen.

Wij hopen dit seizoen op veel journalistieke hoogtepunten!
Mocht je het schrijven nu niet zo leuk vinden, maar je hebt wel een mooi verhaal. Kom je verhaal dan gewoon vertellen aan Ingrid of Chris dan gaan wij ermee aan de slag.


Collecte Fonds Gehandicaptensport

news-image

Van 1 t/m 7 april 2018 collecteert het G-Honkbal team voor het Fonds Gehandicaptensport.


De Portland Poema's heeft een team van 12 enthousiaste spelers, die het hele jaar door op donderdag actief trainen!
Dit fonds draagt bij aan het verbeteren van sporten voor mensen met een handicap.

50% van de opbrengst van de collecte komt ten goede van de eigen vereniging.
Met dit geld willen we sparen voor tenues en materiaal, om zo als trotse Poema's het veld op te kunnen!

Het streven is namelijk om dit jaar aan zoveel mogelijk toernooien mee te doen.
Hiervoor is het belangrijk om goed voor de dag te komen.

Mocht je een bijdrage willen leveren, dan staat er een collectebus in de kantine op de bar.
Voor vragen kun je emailen naar g-honkbal@portlandpoemas.nl of spreek een van de coaches aan op de donderdag!

Sportieve groet,

De G-Honkbal coaches, Charlie, Irma, Laura en Mignon


Algemene Ledenvergadering op donderdag 19 april

news-image

Het is er weer tijd voor, de voorjaarseditie van de Algemene Ledenvergadering. Hierbij dan ook direct de uitnoding voor al onze leden. Op 19 april zal de "ALV" in ons eigen clubhuis worden gehouden. Vanaf 20 uur zijn jullie allemaal van harte welkom en vanaf stipt 20.30 uur starten we de vergadering. De vergadering zal tot uiterlijk 22 uur duren. 

Wij hopen op een grote opkomst te kunnen rekenen. Tot donderdag de 19e!


Rabobank Clubkas Campagne

news-image

Wij doen mee met de Rabobank Clubkas Campagne!

Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 75.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Ook wij doen mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen. Wij hopen een mooi bedrag te kunnen verdienen dat we natuurlijk kunnen gaan gebruiken voor het organiseren van activiteiten voor onze leden en de aanschaf van honkbalmateriaal. 

Hier hebben we jouw hulp bij nodig! 

Ben jij lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde? Dan moet je een stemcode via de post hebben ontvangen. Gebruik de code en stem dan van 27 maart tot en met 10 april op onze vereniging via www.clubkascampagne.nl! Laat je omgeving weten dat wij meedoen en verzamel zoveel mogelijk stemmen. 

Klik hier voor meer informatie of klik hier voor een kort promofilmpje over de aktie.

Alvast bedankt voor het stemmen!


"De Toekomst van de Sportvereniging"

news-image

Vorige week hebben de Poema's de bijeenkomst "De Toekomst van de Sportvereniging" bijgewoond. Deze bijeenkomst is georganiseerd door Rotterdam Sportsupport. Hierbij stond de vraag "Is jouw vereniging klaar voor de toekomst?" centraal.

Op het eerste oog een eenvoudige vraag, maar het antwoord laat zich niet alleen in een ‘ja’ of ‘nee’ vangen. De wereld om ons heen draait door, het hedendaagse sportlandschap verandert. Ook (Rotterdamse) sportverenigingen staan voor nieuwe uitdagingen. Met het organiseren van deze inspiratie- en brainstormsessie in Bibliotheektheater Rotterdam bespraken verenigingen met elkaar en vele anderen wat er nodig is om mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen, aldus Peter Lammens van Rotterdam Sportsupport.

Kijk eens door het klikken op deze link naar het mooie online magazine dat Rotterdam Sportsupport hiervan gemaakt heeft en spot daarbij de afvaardiging van de Poema's! De eerste persoon die via chris@portlandpoemas.nl correct meldt op welk moment in het sfeerimpressie filmpje de Poema's voor het eerst te zien zijn, krijgt van Chris een gratis consumptie in de kantine!

Natuurlijk horen wij ook graag van jullie of jullie ideeën hebben over dingen die wij anders kunnen doen binnen onze vereniging om de boot naar 2030 niet te missen.

 Klik op de "Lees meer" knop om een selecie uit de fotogallerij te bekijken. Klik op één van die foto's voor de hele fotorapportage van Rotterdam Sportsupport.

Lees meer

Opening Sport Plaza Zuiderpark

news-image

Op zondag 22 april wordt het sportseizoen van Sport Plaza in het Zuiderpark geopend. Zoals ieder jaar zullen wij daar met de Poema's ook weer aanwezig zijn. Dit jaar met misschien nog wel meer binding met Sport Plaza dan ook. Want wie weet zijn wij over een paar maanden wel medebewoners van het Zuiderpark.

Lijkt het je leuk om te helpen bij de activiteiten van de Poema's? Meld je dan aan via de KNSBS Competitie App. Binnenkort kan je jezelf via de app aanmelden voor deze activiteit als vrijwilliger. De Poema's zullen daar clinics geven, maar alle hulp is welkom, of het nu gaat om het noteren van namen van mensen die mee willen doen, het inschenken van wat te drinken, het in de gaten houden van de tijd of het geven van technische honkbaladviezen. Dus als de vrijwilligerstaak voorbij komt in de KNBSB App, schroom dan niet om je aan te melden.


NL Doet 2018 - Een mooi succes!

news-image

Op 10 maart hebben wij de jaarlijkse NL Doet actie op onze accommodatie gehouden. Een groot aantal vrijwilligers was aanwezig, die keihard hebben gewerkt om de accommodatie weer helemaal netjes op orde te krijgen. Naast vrijwilligers van de Portland Poema’s waren ook vrijwilligers van Urban 010 aanwezig! Er is een hoop werk verzet, waardoor de accommodatie weer klaar is voor de competitie. Bedankt beste vrijwilligers. Op naar een mooi honkbalseizoen.


Schema OEFENWEDSTRIJDEN

Gelukkig hebben er al een aantal teams lekker een oefenwedstrijd buiten kunnen spelen.
Er zijn een aantal verschuivingen geweest, zie onderstaand het aangepaste oefen-schema. 

  Datum Tijd Team Tegenstander   Locatie
 Zaterdag
 24 maart
10:00 - 15:45 Honkbal Pupillen 1 PowerToernooi   Uit: 3x > Schiedam
 Zaterdag
 24 maart
12:30 - 14.40 BeeBall Majors PowerToernooi   Uit: 2x > Schiedam
 Zaterdag
 24 maart
13:00 - 15.30 Honkbal Aspiranten PowerToernooi   Uit: 2x > Schiedam
 Zondag
 25 maart
10:00 - 11:30 Honkbal Pupillen 2 Urban010   Thuis > Zuiderparkweg
 Zondag
 25 maart
12:30 - 14:00 Honkbal Senioren Alphians   Uit > Alphen a/d Rhijn
 Zaterdag
 31 maart
10:00 - 11:30 Honkbal Pupillen 2 Blue Hitters   Thuis > Zuiderparkweg
 Zaterdag
 31 maart
11:00 - 13:30  G-Honkbal > iedereen met een beperking Open Dag > Clinics    Thuis > Zuiderparkweg
 Zaterdag
 31 maart
11:00 - 13:30  Jeugd t/m 16 jaar  Open Dag > Clinics    Thuis > Zuiderparkweg
 Zaterdag
 31 maart
14:00 - 16:30  Vanaf 17 jaar en Senioren  Open Dag > Clinics    Thuis > Zuiderparkweg
 Maandag
 2 april
10:30 - 12:00 Honkbal Pupillen 1 Orioles   Thuis > Zuiderparkweg

 


OPEN DAG VERPLAATST NAAR ZATERDAG 31 MAART

HELAAS HELAAS.......

Omdat Koning Winter heeft besloten om ons landje komend weekend dwars te gaan zitten hebben wij helaas de geplande Open dag van zaterdag 17 maart moeten verplaatsen. Het wordt zo koud dat honkballen niet te doen is op ons complex. De Open dag zal nu op zaterdag 31 maart worden gehouden.
____________________________________________

De Poema's zijn bijna klaar voor het nieuwe honkbalseizoen!

Wat duuuuurt zo'n winterperiode lang als je alleen kan honkballen in de zaal. Nu de dagen weer langer worden, de gemene kou uit de lucht is, de sneeuw gesmolten is en het wat warmer wordt, wordt het weer tijd om lekker buiten een balletje te gaan gooien, vangen, slaan en fielden.

De meeste honkbal-teams zijn weer gevormd en nagenoeg compleet voor het nieuwe honkbalseizoen. Voor het 'mooie' kan er eigenlijk bij elk honkbal team wel 1 of een paar spelers bij en daarom zoeken de Poema's nog spelers. Ken je iemand vanaf de leeftijd van 4 jaar die eventueel wilt gaan honkballen... overtuig hem (of haar) dan dat honkbal de leukste sport is die er is en laat ze naar de vereniging komen voor de open dag of eventueel meedoen met een proeftraining. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen t/m 12 jaar langskomen om mee te doen met een proeftraining. Om 16.30 uur start de training voor deze beginners (honkballen in de regen is gevaarlijk, dus als het flink spettert gaan de trainingen niet door).

Om meerdere kinderen kennis te laten maken met honkbal is er zaterdag 31 maart een Open dag bij de Portland Poema's op de Zuiderparkweg 608. Hierbij is iedereen vanaf 4 jaar van harte welkom om eens bij ons te honkballen. We beginnen met een honkbalclinic – om te leren gooien, vangen, slaan en fielden – en eindigen met een leuke wedstrijd.
's Morgens om 11 uur begint de honkbal clinic die duurt tot 13.30 uur. 17 jarigen en ouder (honkbal senioren) die ook zin hebben om een balletje te gooien en te slaan kunnen 's middags om 14 uur aan de bak. Ook zijn onze G-honkballers er deze zaterdag bij van 11 tot 13.30 uur en iedereen met een beperking is van harte welkom om mee te spelen of gezellig te komen kijken. Deze dag is voor iedereen gratis, dus neem vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, buren en gezellige kennissen mee en kom met z'n allen kennis maken met honkballen bij de Poema's... Houd de website in de gaten, want als het weer het niet toelaat verplaatsen we de Open dag naar een andere datum. Heb je vragen over honkballen bij de Poema's, stel ze via: honkbal@portlandpoemas.nl of kijk voor meer informatie op de rest van onze website.

Tot zaterdag de 31e!

 


10 MAART NL DOET 2018

news-image

Op zaterdag 10 maart 2018 wordt de landelijke actie "NL DOET" weer gehouden.

Voor de Portland Poema's sluit deze datum heel mooi aan bij de start van het buitenseizoen. Wij willen op deze dag dan ook graag met hulp van jou het complex helemaal speelklaar voor de competitie maken.


Gezien de nog niet herstelde stormschade op het complex (veel takken en kapotte hekwerken) is er genoeg te doen. Het zou te gek zijn als je bereid bent om ook een handje uit de mouwen te willen steken. 
Van 10 - 16 uur gaan we met ons allen aan de slag.

Wanneer je in de gelegenheid bent om mee te komen helpen, meld je dan even aan via honkbal@portlandpoemas.nl.

Hopelijk tot zaterdag 10 maart!


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12