Laatste Nieuws

Pannenkoekenwedstrijd G team

news-image

Op 11 juli werd op het veld van de Portland Poema’s feest gevierd door het G team: een pannenkoekenwedstrijd. Vooraf kon er worden gesmikkeld van pannenkoeken, en daarna hadden de G (of nu P) honkballers het herenhonkbalteam van de Poema’s uitgedaagd voor een wedstrijd. En een feestje vieren dat kunnen ze wel, daar bij het G team!

Verschillende ouders, vrienden, bekenden en begeleiders waren van de partij. Pannenkoekenbakkers Charles en Sjaak hadden het er druk mee. Ontelbare spekpannenkoeken werden gebakken. Ook het team dat de dag ervoor al was begonnen met bakken (tante Con, Irma en Laura), moest nog een beetje bijkomen. In totaal zijn er zo’n 250 pannenkoeken doorheen gegaan. Voor de baktafel kon er gekozen worden of er poedersuiker of stroop op de pannenkoek moest. Daar zorgden Corrie, Mignon en Linda voor, en zij hielden in de gaten of de ranja/thee en koffie goed bleef worden aangevuld. Helaas voor Hans waren er geen hamburgers deze avond, maar hij bleef toch trouw om ketchup op zijn pannenkoek vragen.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag!


Poema kamp 2019

news-image

Poema's,

Als het goed is hebben jullie de uitnodiging voor het jaarlijkse Poema kamp ontvangen. Het kamp komt met rasse schreden dichterbij, dus aarzel niet en meld je aan voor het kamp van zaterdag 29 en zondag 30 juni! Aanmelden is mogelijk tot 24 juni 2019.

Aanmelden kan :

- via de link op onze facebookpagina of instagram
- direct via de link: https://forms.gle/ren9tmfHbVTs6QV59
- of door de OR code hierboven te scannen

Naast enthousiaste deelnemers aan het kamp is de activiteitencommissie ook nog op zoek naar helpende handjes. Heb je in (of voorafgaand aan) het weekend tijd de activiteitencommissie te ondersteunen, kijk dan even in de uitnodiging op welke manier je jezelf kunt aanmelden als vrijwilliger.

Klik op de "Lees meer" link voor de uitnodiging met verdere details voor zowel deelnemers als vrijwilligers.

Wij hebben al heel veel zin in het kamp, tot dan!

 

Lees meer

Extra wedstrijden & clinics

Na maandenlang binnen getraind te hebben en een behoorlijk natte oefenreeks aan wedstrijden buiten, is eindelijk de honkbalcompetitie weer begonnen.

Voor ons SlowPitch-mix-team hebben we ook wat data vastgezet om gezellige wedstrijden bij ons op de Zuiderparkweg te spelen. We zoeken nog leuke tegenstanders. De koffie en zelfgemaakte taart staan klaar op onderstaande data (een andere datum of de woensdagavond is ook bespreekbaar). Wil je tegen/met het SlowPitch-mix-team spelen, stuur dan even een mailtje naar: slowpitch@portlandpoemas.nl

  Datum Tijd Team Tegenstander   Locatie
 Ma 15 april 19:00 uur SlowPitch-mix-team The Hawks   Thuis > Zuiderparkweg
 Ma 6 mei 19:30 uur SlowPitch-mix-team Dutch Lions   Thuis > Zuiderparkweg
 Ma 27 mei 19:30 uur SlowPitch-mix-team ....   Thuis > Zuiderparkweg


Naast de honkbalcompetitie doen we als Poema's ook met toernooien en activiteiten mee, meer data volgt!

  Datum Tijd Activiteiten Team   Locatie
 Dinsdag
 30 april
18:40 uur BaseBall Against Cancer-wedstrijd Honkbal
Junioren/Senioren 
  Pioniers > Hoofddorp
 Woensdag
 1 mei
10:00 uur HB Clinic BaseBall Against Cancer BeeBall & Honkbal Pupillen/Aspiranten   Pioniers > Hoofddorp
 Zondag
 2 juni
9:30 uur Landelijke
BeeBall-dag
BeeBall Majors   Twins > Oosterhout
 Zondag
 30 juni
10:00 uur Robert Eenhoorn
Classic
BeeBall Majors   Neptunus > Rotterdam

Schema OEFENWEDSTRIJDEN

Volgende week zaterdag 9/3 beginnen de oefenwedstrijden voor het seizoen 2019, buiten op 't honkbalveld (of op zondag 10/3 binnen in Sportzaal Portland als het weer op zaterdag te slecht is om buiten te spelen).

  Datum Tijd Team Tegenstander   Locatie
 Za 9 maart 10:30 uur BeeBall Majors Cups Honkbal Pupillen 2   Thuis > Zuiderparkweg
 Za 9 maart 10:30 uur Honkbal Pupillen 2 BeeBall Majors Cups   Thuis > Zuiderparkweg
 Za 9 maart 13:00 uur Honkbal Pupillen 1 Blue Birds 1   Thuis > Zuiderparkweg
 Za 9 maart 13:00 uur Honkbal Aspiranten Islanders   Uit: Oude Tonge
 Zo 10 maart 14:00 uur Honkbal Senioren Gophers    Afgelast
 Za 16 maart 10:00 uur BeeBall Majors Gophers   = AFGELAST
 Za 16 maart 11:45 uur Honkbal Pupillen 1 Spikes   = AFGELAST
 Za 16 maart 14:00 uur  Honkbal Aspiranten Houten Dragons    = AFGELAST
 Za 16 maart 16:00 uur Honkbal Pupillen 2 Rascals   = AFGELAST
 Zo 17 maart 10:00 uur Honkbal Senioren Islanders   = AFGELAST
 Za 23 maart 10:00 uur BeeBall Majors Blue Birds   Thuis > Zuiderparkweg
 Za 23 maart 10:00 uur Honkbal Pupillen 2 EuroStars   Uit: Capelle a/d IJssel
 Za 23 maart 12:00 uur Honkbal Pupillen 1 Blue Birds 2   Thuis > Zuiderparkweg
 Za 23 maart 14:00 uur Honkbal Aspiranten Blue Hitters   Uit: Maasdam
 Zo 24 maart 11:00 uur Honkbal Senioren Blue Birds   'Thuis': BH > Maasdam
 Za 30 maart 10:00 uur  BeeBall Majors Spikes   Uit: Spijkenisse
 Za 30 maart 11:30 uur Honkbal Pupillen 2 Blue Hitters   Uit: Maasdam
 Za 30 maart 10:00 uur Honkbal Pupillen 1 Spikes   Uit: Spijkenisse
 Za 30 maart 14:00 uur Honkbal Aspiranten Vlaardingen Holy   Thuis > Zuiderparkweg
 Zo 31 maart 10:00 uur Honkbal Senioren Twins   Uit: Oosterhout


Voor ons SlowPitch-mix-team hebben we ook wat data vastgezet om gezellige wedstrijden bij ons op de Zuiderparkweg te spelen en zoeken we nog leuke tegenstanders. Weet je een tegenstander (een andere datum of de woensdagavond is bespreekbaar) stuur dan even een mailtje naar: slowpitch@portlandpoemas.nl

  Datum Tijd Team Tegenstander   Locatie
 Ma 15 april 19:00 uur SlowPitch-mix-team ....   Thuis > Zuiderparkweg
 Ma 6 mei 19:30 uur SlowPitch-mix-team ....   Thuis > Zuiderparkweg
 Ma 27 mei 19:30 uur SlowPitch-mix-team ....   Thuis > Zuiderparkweg

 

Naast de honkbalcompetitie doen we als Poema's ook met toernooien en activiteiten mee, meer data volgt!

  Datum Tijd Activiteiten Team   Locatie
 Dinsdag
 30 april
18:40 uur BaseBall Against Cancer-wedstrijd Honkbal
Junioren/Senioren 
  Pioniers > Hoofddorp
 Woensdag
 1 mei
10:00 uur HB Clinic BaseBall Against Cancer BeeBall & Honkbal Pupillen/Aspiranten   Pioniers > Hoofddorp
 Zondag
 2 juni
9:30 uur Landelijke
BeeBall-dag
BeeBall Majors   Twins > Oosterhout
 Zondag
 30 juni
10:00 uur Robert Eenhoorn
Classic
BeeBall Majors   Neptunus > Rotterdam

Honkballen voor jong & oud!

news-image

We staan weer aan de vooravond van een nieuw honkbalseizoen en de voorbereidende zaaltrainingen zijn bijna afgerond. Nog een laatste keer trainen in de zaal en dan gaan we lekker buiten verder en beginnen we met de oefenwedstrijden. Zie het bericht hierboven voor het oefenschema... 

Binnen de vereniging hebben de laatste verschuivingen plaatsgevonden, wat heeft geleid tot ruimte voor nieuwe spelers. Ken je iemand die alleen enthousiast wordt van bankhangen, televisie kijken en gamen... overtuig hem of haar dan dat honkbal nog veel leuker is en laat diegene meedoen om deze mooie sport te 'proeven'. We hebben verschillende teams bij de Poema’s, van jong tot oud.

Het BeeBall Majors team (5 tot 10 jaar) staat onder (bege)leiding van een echte Militair, die deze welpen op een leuke manier ‘drilt' tot een volwaardige Poema. Gooit uw zoon of dochter er met de pet naar, dan lukt het deze soldaat – met de juiste aanpak en vorming – deze pet (en gameconsole) te verruilen voor een honkbalbal en Poema-pet. Durft u uw kroost op te geven bij deze instructeur voor een gratis proeftraining, meld uw zoon/dochter dan aan via: honkbal@portlandpoemas.nl of via het contactformulier op de site: www.portlandpoemas.nl

Naast de verschillende teams voor kinderen vanaf 4 jaar, een speciaal G-Honkbalteam en een Honkbal senioren team, hebben de Poema's dit jaar een nieuw SlowPitch mix-team opgestart. SlowPitch is een softbalvorm speciaal voor spelers die ook dol zijn op het spelletje, gezellig willen bewegen, maar niet al te fanatiek meer willen sporten. Op een maandagavond lekker met een groep oud-spelers, beginnende ouders trainen of een wedstrijdje spelen. Zelfs voor oudere senioren die slecht ter been zijn willen de Portland Poema’s aan de slag met het leuke Bean Bag Baseball-spel. Voor opa's en oma's die nog goed ter been zijn bieden we Slow-BeeBall aan (wandel-honkbal voor oudere senioren).
Kortom: Honkballen bij de Portland Poema’s is gezelligheid voor jong en oud!


SlowPitch team

news-image

We zijn al een paar weken lekker aan het trainen met een gezellige groep spelers. 'Gewoon' op een leuke manier lekker bewegen en het allertofste spelletje spelen. We hebben een diverse groep enthousiaste spelers van oud-softbalsters, een paar heren softballers en ouders van spelende kinderen (ervaren spelers en beginners door elkaar).

We trainen nog even op de zondagmorgen van 10 tot 11 uur in Sportzaal Portland, maar zodra het weer het weer toelaat gaan we lekker op de maandagavond naar buiten. Op diezelfde maandagavonden willen we ook wedstrijden tegen andere SlowPitch teams spelen.

Bij deze de uitnodiging om gezellig mee te komen doen. De 1e keer is gratis, de volgende keren kost het 5 euro per avond (dat is inclusief een drankje uit de kantine). Hiervoor zijn strippenkaarten te verkrijgen voor 5x meedoen, maar trainingslid voor een heel seizoen worden kan natuurlijk ook. 
We zijn ook op zoek naar tegenstanders, weet je een leuk team om tegen te spelen dan horen we dat graag via: slowpitch@portlandpoemas.nl


Baseball Summer Training @ Poema's

news-image

Wat blijft het toch vreemd dat in de periode waarin het weer het mooiste is in Nederland, we stoppen met honkballen. Daar denken wij bij de Poema's alleen anders over. De komende weken organiseren de Poema's namelijk weer de inmiddels traditionele Summer Baseball Training. Het enige bijzondere aan deze trainingen is dat ze dit jaar op donderdag zullen worden gegeven.

Ook kunnen dit jaar weer vrienden, vriendinnen, familieleden of vage kennissen meedoen met de trainingen. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Als je geen lid bent van de Poema's dien je je alleen wel vooraf aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar: honkbal@portlandpoemas.nl met als onderwerp Summer Baseball Training. Vermeld hierbij dan ook je naam, leeftijd en eventuele honkbal ervaring. Meer hoef je niet te doen om mee te kunnen trainen.

De training wordt volgens de onderstaande verdeling ingedeeld: 

  Dag  Tijd   Teams
  Donderdag 17:00 - 18:00   Beeball Majors & Pupillen 2
  Donderdag 17:00 - 19:00   Pupillen 1 & Aspiranten
  Donderdag 19:00 - 21:00   Junioren & Senioren
  Donderdag 19.00 - 20.30   G-Honkballers (& Senioren)

 

Kom dus als je niet op vakantie bent gewoon lekker honkballen. En neem gerust een ander mee om ook eens in aanraking te komen met onze mooie sport. 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18