Ga terug naar vorige pagina

Landelijke G Honkbaldag, georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation

Op 16 juni was het weer zover, de Landelijke G Honkbaldag werd georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation. Natuurlijk kon het G Honkbalteam van de Poema's, als titelverdediger, natuurlijk niet ontbreken. Klik voor het verslag van deze dag op de "Lees meer"-knop en kom alles te weten over de beleefde avonturen van onze toppers!

Toernooiverslag Landelijke G honkbaldag georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation

Gelukkig iets minder tropisch dan het eerste toernooi in Breda, maar het zonnetje scheen af en toe nog behoorlijk fel in de Katwijkse Duinen. De Dirk Kuyt Foundation organiseerde voor de 2e keer met succes de landelijke G honkbaldag. Het team van de Portland Poema’s mocht daarbij uiteraard niet ontbreken! En laten wij nou net de grootste Dirk Kuyt Fan van Nederland in onze gelederen hebben…..

De dag begon al vroeg, voor Frans iets te vroeg, maar die werd door Carlito zijn bed uitgehaald en met een vers bakje koffie en gesmeerde boterham op pad gestuurd. De ene helft van het team kon bij de feestelijke opening aanwezig zijn, de andere helft kwam iets later met eigen begeleiding en bus van de woongroep (Ingrid en Harun hartelijk dank hiervoor. Wij hopen, en geloven, dat jullie best een gezellige “werkdag” hebben gehad?)

Zonder cafeïne wordt er niet gesport in het G team, dus voor aanvang werd een bakkie gedaan op het centrale feestplein. Dan de tribune op om Dirk Kuyt en de minister van Sport te verwelkomen, en vervolgens naar de wedstrijdlocatie. Inmiddels was het hele team compleet: Hans, Eugene, Wisnoe, Edwin, Jeroen, Jeffrey, Frans en Deborah.

De eerste tegenstanders waren de Saints G Force Sluggers, een Rotterdamse derby, die bijna werd gewonnen. Ondanks een hele mooie vangbal van Jeffrey, onze korte stop, tweede en derde honkman en eigenlijk ook een beetje op het eerste honk als hij even vergeet dat hij de bal naar zijn medespeler op één kan gooien.

Het volgende team waar we tegen moesten honkballen was een combinatie van Red Caps en JEKA Breda. Alle spelers begonnen goed aan de wedstrijd: uitjes maken op het eerste honk, mooie honkslagen,… Tot opeens de concentratie verdwenen was. Er stond dan ook wel een hele belangrijke VIP langs de zijlijn naar ons topteam te kijken: Dirk Kuyt himself kwam even langs om met alle honkballers een praatje te maken en op de foto te gaan. Een teamfoto met Dirk Kuyt, zijn handtekening op je arm of op je pet, wie weet dan de uitslag van de wedstrijd nog?

Na de lunch, waarbij een live zingende Wolter Kroes op de achtergrond klonk, konden de G honkballers weer even op krachten en op temperatuur komen. Wij hadden overigens in Wisnoe een veel leukere entertainer in ons midden. De danskwaliteiten van Wisnoe zijn sowieso vele malen beter dan die van Wolter.

De laatste wedstrijd van het toernooi werd besloten om iedereen die wilde honkballen mee te laten spelen. Er stonden 4 verschillende teams in het veld, aangevuld met ouders, verzorgers, kleine zusjes, G sporters uit Katwijk en omgeving, begeleiders en coaches. Iedereen kwam aan slag, de uitslag weet niemand meer, maar iedereen had gewonnen.

Dit alles leidde tot de prijsuitreiking, waarbij het G team van de Portland Poema’s wederom met een beker huiswaarts kon keren. Het streven van de begeleiding is om elke speler een keer de beker mee naar huis te laten nemen, zodat een ieder ‘s avonds voor het slapen gaan nog even kan nagenieten van die mooie glanzende bokaal op zijn of haar nachtkastje. Alleen is dat in de praktijk toch iets uitdagender dan gedacht. Eén van onze spelers, we noemen geen namen, had de beker die in Breda is gewonnen 2 weken in zijn kledingkast verstopt. De beker die op de Dirk Kuytdag is gewonnen is meegegaan met Deborah. Of deze uiteindelijk ooit de Poema kantine bereikt, zal een uitdaging worden. Gelukkig hebben we de foto’s nog…..