Ga terug naar vorige pagina

Zwijndrecht PH1 vs Poema's PH1

Na de openingswedstrijd van het seizoen te hebben gewonnen tegen Urban 010, was het tijd voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De tegenstander van vandaag, Zwijndrecht Pupillen 1. De wedstrijden tegen Zwijndrecht zijn eigenlijk altijd de moeite waard om te zien, zowel vanwege spannend score verloop als vanwege het spelniveau. Vandaag bleek daar geen uitzondering op. Door de afwezigheid van Brayden en Lukas Vlag konden we gelukkig rekenen op versterking vanuit andere teams. Cem (pupillen 2) en Braydan (aspiranten) hebben de afwezige jongens met verve vervangen.

Als uit-spelend team begonnen wij aan slag. De startende pitcher van Zwijndrecht had in het begin wat moeite met zijn controle. Zowel Marco als Rayven kregen vier wijd. Vervolgens sloeg Cyan een honkslag net over het binnenveld heen. Op dat moment was er nog niemand uit en stonden alle honken vol honklopers. De volgende slagman was Lukas Klaare. Hij produceerde de beste swing van de wedstrijd en sloeg de bal keihard, line drive.......... Maar helaas recht op de korte stop af. Zij ving niet alleen knap de bal, maar wist ook nog eens de bal snel naar het derde honk te gooien met een dubbelspel tot gevolg. Marco was net niet op tijd terug op zijn honk. Braydan kreeg vervolgens de kans om de resterende honklopers verder te kunnen brengen, maar helaas sloeg ook hij de bal naar de korte stop met als resultaat een mooie een aktie 6 naar 3 (korte stop naar eerste honk). Een heel goed begin van onze kant dus, met pech dat we daar niet een paar punten aan over hielden.

De gelijkmakende slagbeurt was zo voorbij. In het kort, onze startende werper Rayven zette binnen een paar minuten 3 slagmensen met 3 slag aan de kant. Wat is dat toch lekker honkballen als pitchers het zo goed doen.

In de tweede inning kwam er een andere pitcher voor Zwijndrecht op de heuvel. Deze gooide aanzienlijk harder, waar onze ploeg moeite mee had. Wel wisten Jim en Robin de bal het veld in te brengen, maar het veldwerk van Zwijndrecht gaf geen krimp. Het was wederom aan Rayven om ook van onze kant het de slagmensen moeilijk te maken. De eerste 2 zette hij met 3 slag aan de kant. Daarna liepen de honken vol door wat controle problemen. Maar Rayven zou Rayven niet zijn als hij niet de volgende slagman weer met 3 slag naar de kant zou sturen. Na 2 gespeelde innings was het dus nog steeds 0-0.

In de 3e inning kwam bij Zwijndrecht wederom een nieuwe pitcher op de heuvel. Deze dame gooide nog net iets harder dan de vorige. Hoewel onze leen-kanjer Cem nog op de honken wist te komen door vier wijd, gingen we met drie keer drie slag weer terug het veld in. Jaiden verving aan onze kant Rayven op een prima manier. De eerste twee slagmensen kwamen met vier wijd op de honken, maar daarna kwam Jaiden sterk terug. Hierop volgde 3 slag, een grondbal naar Braydan die de nul op het eerste honk maakte en nog een keer drie slag. Wel wist één honkloper de thuisplaat te bereiken. Na 3 innings dus 1-0 achter.

Ook in de 4e inning kwam een nieuwe werpster op de heuvel. Ook zij gooide stevig, met bovendien een prima controle. Dat de scheidsrechter daarbij ook ballen die op de plaat stuiterde slag ging geven hielp ons niet echt. Helaas stonden we binnen no-time na drie keer drie slag zelf weer in het veld. Jaiden stond nog steeds op onze heuvel en Lukas Klaare maakte zijn debuut achter de plaat. Zonder ooit eerder als catcher te hebben gespeeld pakte Lukas letterlijk de handschoen op toen het nodig was. En dit deed hij zeker niet onverdienstelijk. Wellicht hebben we de "geboorte" van een nieuwe catcher meegemaakt tijdens deze wedstrijd. In de loop van deze inning wist Zwijndrecht helaas het verschil te maken. Na een paar honkslagen en 4 wijd stonden de honken vol, waarna een mooie 2 honkslag drie aanvullende punten binnen bracht. De laatste paar slagmensen heeft Cyan geprobeerd af te stoppen vanaf de heuvel, maar ook hij kon een paar aanvullende punten niet voorkomen.

Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 7-0, maar zeker niet zonder goed honkbal te hebben laten zien. Aan slag hebben we zeker nog wat te trainen op stevige fastballs, maar dat komt helemaal goed in de loop van dit seizoen. Zeker gezien het feit dat bijna de helft van het team van Zwijndrecht uit speelsters bestaat die in de Aspiranten op 2e klasse niveau spelen was de prestatie om 3 innings bij te blijven helemaal prima.