Wil je je lidmaatschap bij de Portland Poema’s opzeggen? Jammer zeg!
Weet dat je altijd welkom terug bent, ook als je bij een andere club hebt gespeeld.


Net zoals bij het lidmaatschap, gelden voor het opzeggen ook een paar spelregels.
Deze spelregels zijn deels door de KNBSB opgesteld om verenigingen en spelers te beschermen.

Hoe kan ik opzeggen?

Opzeggen van je lidmaatschap kan zoals je in het Huishoudelijk Reglement hebt kunnen lezen, per speelseizoen en moet uiterlijk 1 maand voor het einde van het speelseizoen schriftelijk zijn ingediend.
Dat betekent dat we je opzegging uiterlijk 1 december moeten hebben ontvangen.
Wij zien een email naar het secretariaat of ledenadministratie (ledenadministratie@portlandpoemas.nl) als een schriftelijke opzegging.

Ik heb mijn opzegging ingediend, en nu?

Zodra we je opzeging hebben ontvangen gaan we kijken of alle rekeningen zijn betaald.
Is dat het geval? Perfect, niets aan de hand, we verwerken je opzegging direct!
Je krijgt hiervan een bevestiging van de secretaris of van de Ledencommissie.

Staat er nog een bedrag open, dan gaan we samen bekijken hoe we hiermee omgaan. Let wel op dat zolang er nog een bedrag openstaat, er een blokkade op je account komt te staan.
Tijdens een blokkade zal de KNBSB geen inschrijving bij een andere club toestaan. Zodra er niks meer open staat zal de penningmeester de blokkade opheffen en kun je je zonder problemen inschrijven bij een andere vereniging.

Zeg op tijd op!

Wordt je opzegging ná 1 december door ons ontvangen, dan zijn we helaas genoodzaakt het gehele komende seizoen in rekening te brengen.
Dit doen we niet voor de lol, maar omdat we aan het begin van het seizoen al aan de bond moeten opgeven hoeveel leden wij hebben voor het komende seizoen. Hierbij wordt ook gelijk de bondsafdracht die we aan de bond moeten betalen vastgelegd.

Overschrijving naar een andere club

Wanneer je overstapt naar een andere vereniging kun je je ook direct bij hen inschrijven.
Geef in dat geval door dat je bij ons hebt gespeeld, dan krijgen wij via je nieuwe club automatisch bericht dat jij je bij ons wilt uitschrijven. De secretaris of Ledencommissie zal altijd goedkeuring moeten geven voor een overschrijving.
Bij overschrijving wordt je SportLink account omgezet naar je nieuwe vereniging. Hierbij behoud je alle bij de KNBSB (in SportLink) geregistreerde historie. Houd er rekening mee dat de spelregels voor het opzeggen, zoals bijvoorbeeld de uiterste opzegtermijn, nog steeds van toepassing zijn.
Mocht er een blokkade op je account staan dan zal de overschrijving pas goedgekeurd worden als deze is opgeheven en kun je dus pas ná definitieve overschrijving uitkomen voor je nieuwe club.

Waarom ga je weg?

Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd waarom je hebt besloten onze vereniging te verlaten.
Is het overmacht, zoals bijv. je gezondheid of verhuizing, bieden we onvoldoende niveau of heb je het misschien niet helemaal naar je zin? We horen het graag!