Meedoen met sport of cultuur, maar is er thuis te weinig geld?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam helpt.

Zij vergoeden het lidmaatschap voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 17 jaar in Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland, Pernis en Rozenburg. Een aanvraag kan worden gedaan door een contactpersoon van het fonds. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of buurtcoach.
Het fonds betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de sportclub. Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Stap 1: Vul het inschrijfformulier zo goed mogelijk in.

Stap 2: Informeer bij ons wie de contactpersoon voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur is. Hij of zij kan je helpen met het indienen van de aanvraag. Neem het ingevulde formulier mee.

Stap 3: De contactpersoon zal de aanvraag voor jouw kind indienen via een online systeem. Je hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag is goedgekeurd.

Stap 4: Als de aanvraag is goedgekeurd kun je zelf je kind aanmelden bij ons.
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam betaalt de contributie/het lesgeld aan de club.

Inkomsten- en tarievenlijst:

Wanneer kom ik in aanmerking?

  • Het fonds betaalt de contributie voor sport of cultuur, als er thuis te weinig geld is. Ouders komen in aanmerking als het inkomen lager is dan €1600,- netto voor alleenstaande ouders, of €1800,- voor een gezin met twee ouders.
  • Als het inkomen hoger is, maar er een schuldsaneringstraject loopt bij de Kredietbank kan in overleg met het fonds ook een aanvraag worden ingediend.
  • Ook ZZP’ers met (tijdelijk) lager inkomen komen in aanmerking voor een vergoeding

Wat vergoedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam?

  • Voor sportlessen vergoedt het fonds tot €280,- per jaar. Het fonds vergoedt geen kleding of attributen. Wel vergoedt het fonds maximaal €60,- voor clubkleding die door de club verplicht gesteld wordt en bij de club wordt aangeschaft. Het totale maximale bedrag wat wij vergoeden voor sport is €280,- + €60,- (contributie + kleding).
  • Voor cultuurlessen is de vergoeding maximaal €500,- voor individuele lessen en maximaal €100,- voor huur van een muziekinstrument bij de muziekschool. Dus €500,- + €100,- (contributie/lesgeld + instrument huur).
  • De vergoeding is voor een seizoen lang, elke week sport- of cultuurles.
  • Fitness wordt alleen vergoed voor jongeren van 16 jaar en ouder, onder begeleiding en in overleg met de contactpersoon.
  • We vergoeden ook het lidmaatschap voor scouting. De maximale vergoeding hiervoor is hetzelfde als voor cultuurlessen.
  • Zwemdiploma A alleen bij aangesloten zwemverenigingen, voor kinderen vanaf 5 jaar. Lijst van aangesloten zwemverenigingen.

Onze werkwijze en voorwaarden staan ook beschreven in de spelregels. Voor vragen kun je het beste contact opnemen met de contactpersoon, hij of zij helpt je graag.

Meer informatie kun je ook vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/rotterdam/