Eén keer per jaar organiseert de landelijke honk- en softbalbond (KNBSB) een nationaal toernooi voor G-sporters, de landelijke G-honkbaldag. Honkbalvereniging Portland Poema’s is een van de 8 verenigingen in Nederland die een enthousiast G-honkbalteam heeft. Voorheen kon onze vereniging nooit een team bij ons in Rotterdam uitnodigen, omdat onze accommodatie niet geschikt was voor een grote groep G-sporters. Laat staan voor een dergelijk groot toernooi. Sinds kort hebben wij een nieuwe sportaccommodatie “Honkbal op Zuid” aan de Oldegaarde in Rotterdam, waar we net als de rest van de vereniging wedstrijden spelen.


Hoe groot was de verrassing voor ons dat wij te horen kregen van de KNBSB dat de Portland Poema’s dit jaar zijn aangewezen om de landelijke G-Honkbaldag te mogen organiseren!


Dat gaan we dan ook doen! Op zondag 18 september 2022 organiseert honkbalvereniging Portland Poema’s de landelijke G-Honkbaldag. Bij zo’n toernooi is het gebruikelijk dat het organiserend team de (gezonde) lunches verzorgt voor alle deelnemende sporters en hun begeleiding. En omdat we jarenlang gebruik hebben mogen maken van de gastvrijheid van andere verenigingen, willen we de dag afsluiten met een feestelijke barbecue.


Een aantal (Rotterdamse) instanties heeft al toegezegd om te helpen deze dag voor onze spelers en de andere deelnemende teams een dag te organiseren om nooit te vergeten: Jurriaan komt een optreden geven tijdens de feestelijke dag. Stichting Baseball Against Cancer komt een (honkbal) Clinic verzorgen. E25, een welzijnsorganisatie uit Den Haag, komt met een Amerikaanse gele schoolbus waar de maaltijden door een aantal jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt en samenleving worden klaargemaakt. De KNBSB zorgt voor de wisselbeker en de vereniging voor een medaille voor elke sporter.

Hep ons met de crownfundactie op Uniek Sporten om deze geweldige dag te realiseren!

https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/589/landelijke-g-honkbaldag-portland-poemas