Het G team van de Portland Poema’s had wel weer eens zin in een feestje….

Vaste prik inmiddels op de agenda is de jaarlijkse feestwedstrijd van het G-team waar een team van de vereniging wordt uitgedaagd om op donderdagavond een wedstrijd te komen spelen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor deze editie was het SlowPitch team van de Portland Poema’s uitgenodigd, alleen hadden zij zich op het laatste moment terug moeten trekken, waarschijnlijk te weinig kunnen trainen?

Als vervangende tegenstander werd een team samengesteld van Coach25 medewerkers. Leuke gasten, die aardig kunnen koken, maar zelfs met hulp van Engino en Bart van de junioren van de Portland Poema’s zou dit team een zware dobber krijgen aan het verslaan van het G team tijdens een potje honkballen.

Dat lekkere koken kwam natuurlijk wel goed van pas! Coach 25 is een Welzijnsorganisatie die individuele begeleiding biedt aan mensen die dit kunnen gebruiken, maar ook jongeren met een afstand tot hun scholing of de arbeidsmarkt begeleid in hun dagbesteding.  Zij hadden hun foodtruck meegenomen. Een grote gele Amerikaanse schoolbus kwam rond 5 uur het veld van de Poema’s opgereden, en in een mum van tijd werden hamburgers en kipsaté op de BBQ klaargelegd. Dit alles onder toeziend oog van onze eigen BBQ-king Carlito. Met zijn schort aan werd  streng controle uitgeoefend of er een fatsoenlijke maaltijd op tafel kon worden gezet.

G-team feestwedstrijd

Want inmiddels was het publiek komen binnendruppelen: ouders, broers/zussen, vrienden en bekenden,… Een aantal vaste bezoekers die wij al een paar jaar mogen begroeten. En er was dit jaar zelfs helemaal uit Curaçao bezoek overgekomen: de moeder van Charlie! Iedereen kon heerlijk op het plein voor de honkbalvelden van het zonnetje genieten van de jaarlijkse feestwedstrijd van het G-team. We willen met het G-team Nilo en Jeffrey (heren 1) bedanken: het veld lag er top bij en we waren erg blij dat jullie hebben geholpen om alle spullen  klaar te zetten.

Het eten was heerlijk, maar zouden de spelers van Coach 25 ook een balletje kunnen slaan? Het G team had de afgelopen week hard getraind op honklopen en slaan, dus het beloofde een spannende pot te gaan worden. Scheidsrechter Willem Jan en vaste pitcher Bill waren ook van de partij. Dus na de warming up onder leiding van Jeffrey kon de wedstrijd beginnen.

Hans, Eugene, Gosse, Sharmila, Debby, Marianne, Carlito, Jeffrey, Jeroen en Wisnoe, wat zijn jullie toch een toppers. Af en toe zijn jullie bij een training niet vooruit te branden, maar wat waren wij als begeleiders van het G team trots tijdens de wedstrijd! Mooie ballen geslagen, goed honk gelopen en elk binnengeslagen punt werd door het publiek toegejuicht alsof Oranje de winnende treffer scoorde in de laatste minuut van de EK finale! Coach 25 deed zijn best, maar laten we eerlijk wezen, ze waren kansloos tegen zoveel enthousiasme en speelplezier. De eindstand zullen we maar niet vertellen, maar het was weer een glansrijke overwinning voor het G team. Nog nagenietend van de overwinning kregen spelers en publiek als toetje nog een lekkere bananensmoothie. Je moet even 11 kilo vanille-ijs regelen, maar dan heb je ook wat, nietwaar Corry?

Wie moeten we nou allemaal niet bedanken voor het tot stand komen van deze wedstrijd? We hebben weer zoveel hulp gekregen van mensen binnen en buiten de vereniging. Een ieder die een bijdrage heeft geleverd, heel veel dank! We hopen dat jullie net als wij hebben kunnen genieten van het enthousiasme wat deze spelers elke keer laten zien. Wel willen we speciaal de mensen van Coach25 hartelijk danken: Jon, Marley, Saif, Ike, Liam, Aemad, Hamid, Richard, Sissie en Lilian. Jullie hebben niet alleen met het eten, maar voor de spelers, publiek, en ons als begeleiding voor een geweldige avond gezorgd!

Voor volgend jaar hebben we grote plannen. De Portland Poema’s zijn aan de beurt om een toernooi te organiseren voor alle  G honkbalteams in Nederland. Zou je ons daarbij willen helpen, geef je dan op via Charlie, Sjaak, Corry, Mignon of Laura? Ooh ja, en we zoeken voor volgend jaar natuurlijk een nieuwe tegenstander voor de feestwedstrijd…. Wie durft?